Hanácká dechovka a koncert slavných Prago Union vyšperkují závěr makrelové sezóny

Závěrečnou oslavou a zakončením makrelové sezóny 2024 bude v Olomouci 12. října akce s koncertem kapely Prago Union. V hlavní roli ovšem bude po celý den makrela na tyči. Oslava se odehraje v Baru Zahrada.

Vrcholem oslavy bude koncert Prago Union | Foto: Ondřej Skořepa

Celodenní program si připravila firma MAMAKRELA, která tuto hanáckou gastronomickou specialitu propaguje a nabízí nejen po celém Česku, ale také po střední Evropě v Německu, Slovensku a Rakousku. Makrela na tyči postupně získává na oblibě třeba v Praze i v jiných českých městech. „Hrdě se hlásíme k tomu, že pocházíme z Olomouce, když se nás někdo ptá odkud jsme a kroutí při tom hlavou, že nikdy nic takového neviděl," říká majitel firmy Jiří Jirák.

Během celého dne si budete moct dát poslední letošní makrelu z grilu této sezóny a zároveň si budete moct užít pestrý program, který vyvrcholí koncertem Prago Union.

„Program jsme koncipovali tak, aby si během celého dne našel každý to, co má rád. Stejně jako makrely milují děti, senioři a mladá generace, jak máme osmiletým ježděním po street foodových akcích ověřeno, tak taky programově jsme cílíme na všechny generace. Děti budou moct shlédnout pohádku, kterou přijede zahrát Divadélko S radostí, senioři si mohou k makrele poslechnout hanáckou dechovku a mladší a střední generace si užije koncert Prago Union, kteří jsou milovníci našich makrel. Konkrétně pak Kato si ji dá vždycky, když náš stánek někde potká. A na závěr zahraje Dj Don K svůj chill nechill set,“ podává výčet programu Jiří Jirák.

K tomu budou návštěvníci moct zhlédnout výstavu fotografií právě majitele firmy MAMAKRELA, který je zároveň známým olomouckým hudebníkem z kapel Nylon Jail a Two Men. „Ve volných chvílích střílím svým mobilem kolem sebe a zachycuji bizarně nebizarní momenty, které mě svojí atmosférou nebo svojí nepochopitelností zaujmou. A to mě baví,“ říká Jirák.

To vše se stane 12.10. 2024 od 12 do 22hodin v Olomouci v Bar Zahrada. Srdečně všechny zve olomoucká firma MAMAKRELA a Bar Zahrada.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1