Celodenní společné čtení Bible v Olomouci už podeváté! Letos ale jinak

Už devět let se v Olomouci odehrává každoročně ve velikonočním období společné celodenní a celonoční čtení Bible. Jedná se o unikátní projekt Paschalia Olomucensia ve spolupráci s Českým katolickým biblickým dílem, Římskokatolickou farností sv. Mořic a Dcerami sv. Pavla (Paulínkami).

Společné celodenní čtení Bible se obvykle odehrává v kapli sv. Jeronýma na olomoucké radnici. / Foto: paschaliaolomucensia.cz

Devátý ročník tohoto čtení pak výmluvně vypovídá o tom, že se v městě Olomouci stalo již tradicí to, co mělo svůj počátek v Římě.

Letošní ročník se bude odlišovat, protože jej pořadatelé musí přenést do online prostoru. Původně se Čtení Bible v rámci projektu Paschalia Olomucensia mělo konat naživo v kapli sv. Jeronýma na olomoucké radnici. „Jelikož nás protiepidemická opatření limitují v realizaci i letos, jsme nuceni opakovat čtení stejným způsobem jako loni a v naději, že se již příští rok budeme moci opět při této příležitosti potkat osobně. Přijměte tedy pozvání a podpořte tuto myšlenku osobním zapojením,“ nabádá za organizátory projektu Marcela Anežka Kořenková.

Jak se zapojit?

V první je řadě je potřeba registrovat se na http://www.paschaliaolomucensia.cz/cteni-bible, a to do 31. března, vybrat si čas a úryvek. Poté se můžete pustit do čtení a svůj přednes natočit ve formátu audio nebo video. Nakonec ho nahrajete na odkaz, který vám přijde při registraci do e-mailu. Nahrávky budou zveřejněny 1. dubna od 15 hodin.

Webová stránka projektu: http://www.paschaliaolomucensia.cz/cteni-bible


Tradičním místem společného čtení Bible je kaple svatého Jeronýma v olomoucké radnici. / Foto: MMOL/ Blanka Martinovská 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Rockový ples Olomouc
INZERCE
Chata Kouty