Olomouc - Civitas Capitalis Moraviae, hlavní město Moravy. Nejlepší průvodce spouští novou prohlídku

Podívejte se na Olomouc jako mocenské centrum éry Velké Moravy; zjistěte, kde stálo již předvelkomoravské hradiště, snad i hlavní město Sámovy říše. Vydejte se městem k moravskému nejstaršímu písemně zmiňovanému hradu po stopách pozdějších moravských markrabat, moravské ústavy, moravských zemských sněmů, soudů, zemských desek, stavovské mincovny i za znameními šachované moravské orlice.

Olomouc bývala po většinu historie nejvýznamnějším městem Moravy

Profesionální průvodce i autor publikací o Olomouci Tomáš Kryl připravil nový prohlídkový okruh historickým hlavním městem Moravy. Poprvé se uskuteční v sobotu 2. července. Autor okruhu vychází z faktu, že město Olomouc bylo po naprostou většinu známé historie nejvýznamější metropolí Moravy. Ještě po druhé světové válce i olomoucká radnice oficiálně užívala označení "hl. město Olomouc".

Seznamte se s moravskými zemskými hejtmany a jejich olomouckými rezidencemi, stejně jako s místními moravskými nej, unikáty a jedinečnostmi. Olomouc se představuje jako Civitas Capitalis Moraviae – historické hlavní město Moravy.

Nový prohlídkový okruh pokračuje v konceptu prohlídek na základě motta „Příběhy v souvislostech“. První prohlídka se odehraje v sobotu 2. července 2022 ve 13:30 hodin, sraz je na Schweitzerově ulici 93 na křižovatka s ulicí Zikovou. Vstupné je 110 korun, pro děti od 6 do 14 let 70 korun, je ale nutná rezervace na tomas.kryl@email.cz. Přihláška je automaticky považována za přijatou a platnou, nebude potvrzována. Akce se koná za každého počasí.

Premiéra okruhu OLOMOUC - CAPUT MORAVIAE se koná u příležitosti 1200. výročí první zmínky o Moravanech a 840. výročí Markrabství moravského. Délka programu cca 2,5 hod. s ukončením na Václavském náměstí. Okruh zařadila Asociace průvodců České republiky do systému vzdělávacích akcí programu certifikace průvodců!




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty