Šestnáct piv na čepu, kombuchový nápoj a variaci s rakytníkem či rybízem nabízí craftová pivnice

Rádi pro vás objevujeme v Olomouci sympatické nové podniky. Po kavárnách, cukrárnách a vinotékách tady máme i něco pro pivní fajnšmekry - pivnici se šestnácti výčepy a dalšími dobrotami na nápojovém lístku včetně hodně neobvyklé nabídky kombuchy.

Foto: FB Axiom

Craftová pivnice funguje v historickém srdci Olomouce, na šestnácti pípách jsou připravena piva z dílny prostějovského řemeslného pivovaru Axiom Brewery, od pražské Sibeerie a z dalších místních i zahraničních pivovarů. V nabídce je i hodně velký výběr výběr piv s sebou v plechovkách a lahvích. Kromě toho najdete na nápojovém lístku také speciální nápoj z kombuchy a citronové trávy, který sice nepřináší alkoholové potěšení, ale zase hodně svědčí lidskému organismu. Volba je na každém z návštěvníků... Příjemné a decentní prostředí ukazuje, že pivovaru hodně záleží i na dojmu, jakým navenek působí. 

Foto: Rej.cz

Pokud jde o piva, najdete tady od všeho něco, spodně kvašená výčepní piva a ležáky i všechny možné svrchně kvašené varianty. Mají zde hořké silné pivo IPA, vydatný a hutný typ APA, pšeničný hefeweissen, klasický ležák, American IPA, poctivý tmavý a nasládlý stout či třeba hodně ovocnou variantu NEIPA. Můžete okusit kyselé pivo s rakytníkem nebo ještě kyselejší verzi s černým rybízem. Nabídka se navíc docela často mění. Základem jsou produkty z pivovaru Axiom a Sibeerie, můžete tu ale potkat i jiné značky. 

Foto: Rej.cz

Kromě sklenic tady počítají i s těmi, kdo se s pivem raději procházejí po městě - točí teď proto také do kelímků. V chladícím boxu je navíc připravena spousta plechovek a lahví od Axiomu, což umožňuje vzít si nějaké potěšení s sebou domů, případně udělat radost někomu malým dárkem. 

Pivnici Axiom najdeme v Panské ulici v lokále, kde dříve po léta býval bar s poetickým názvem Casablanca. V letním období je otevírací doba od pondělí do čtvrtku od 16:00 do 0:00 hodin, v pátek 16:00 - 02:00 a v sobotu 17:00 - 02:00. V neděli je během letní sezóny zavřeno.  

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty