Nová sbírka potravin: Nákup pro potřebné v nouzi bezpečně, rychle i levněji

Další kolo Sbírky potravin se odehraje v sobotu 24. dubna. V celé zemi se do něj zapojí se do něj různé prodejny, například veškeré hypermarkety Globus. Pro tento důležitý dobročinný den Globus zlevní výběr zboží, který se pro potravinové banky a jejich klienty hodí. Zároveň zákazníkům volbu vhodných potravin a drogistického zboží usnadní v mobilní aplikaci Můj Globus. Sbírka potravin každý rok vynese stovky tun potravin do potravinové banky, odkud pak putují potřebným lidem.

Sbírka potravin pomáhá naplnit potravinové banky, které pak podporují lidi v nouzi. / Ilustrační foto: sbirkapotravin.cz

Počet potřebných, kteří se na potravinové banky obrací o pomoc, vlivem situace okolo koronaviru znatelně narůstá. Větší množství rodin nebo často i matek samoživitelek se dostává v posledním roce do svízelné situace, kdy přijdou o zaměstnání a s tím také o značnou část příjmů. Potravinová sbírka proto má letos ještě větší smysl a užitečnost než kdy jindy.  

„Označíme logem sbírky zboží, které je pro darování vhodné, zákazníkům usnadníme jejich nákup slevami 20 procent na určité trvanlivé zboží. Zároveň vhodné zboží promítneme do mobilní aplikace Můj Globus tak, aby si položky mohli zákazníci snadno přidat do nákupního seznamu. To vše, aby nákup pro Sbírku potravin byl u nás pro zákazníky pohodlný, bezpečný i rychlý,“ řekla Lutfia Volfová, vedoucí externí komunikace hypermarketů Globus.

Nejvhodnějšími potravinami pro darování jsou zejména ty trvanlivé, tedy těstoviny, rýže, konzervy, dětské výživy, trvanlivá mléka nebo cukr a sůl. Z drogistického zboží se nejčastěji darují mýdla, prací prášky, dětské pleny a kosmetika.

„Neustále stoupá poptávka po potravinách, proto se ukazuje, že dvě kola Sbírky potravin jsou potřeba. Jsme rádi, že se Globus toto jaro zapojí, jeho zákazníci jsou jedni z nejštědřejších,“ řekla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Dobrovolníci budou v obchodech s označenými košíky logem Sbírky potravin přijímat dary od 8. do 18. hodiny. Řetězce, které ve svých prodejnách potravinovou sbírku pořádají, se obvykle snaží dobrovolníkům pomoct. Například v již zmíněném Globusu je vybaví respirátory i rukavicemi. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty