Generál Petr Pavel se před lety ženil v Olomouci v obřadní síni radnice

DOPLNĚNO Nečekaná souvislost s Olomoucí se objevila u jednoho ze dvou finalistů prezidentské volby. Generál ve výslužbě Petr Pavel se sice narodil v Plané v západních Čechách, svou vyvolenou Evu ovšem pojal za choť na radnici v Olomouci.

Zdroj: Instagram Evy Pavlové

Na instagramovém účtu Evy Pavlové najdeme tři snímky ze svatby. Všechny jsou situovány do obřadní síně, na jednom z nich je zachycena i oddávající. Na fotografii je vidět přes okno na Horní náměstí, kde je ještě v provozu oblíbená jídelna Centrum. „9. prosince před X lety,“ píše u snímků Eva Pavlová. Konkrétně se jedná o rok 2004. Primátorem byl Martin Tesařík. Na tyto zajímavé archivní snímky z Olomouce jako první upozornila Renata Konečná, která je na instagramu objevila... Paní Pavlová je přitom zveřejnila už 9. prosince.  

Oddávala je tehdejší náměstkyně primátora Olomouce Marcela Hanáková. „Přiznám se, že si na tuto konkrétní svatbu nevzpomínám, protože sňatků bylo hodně. Ta informace mi ale udělala radost,“ reagovala Marcela Hanáková na zprávu, že před více než osmnácti lety oddávala možný budoucí prezidentský pár. "Jsem opravdu ráda, že jsem to byla právě já, kdo tento pár oddával," dodala později na sociálních sítích

Mimochodem, paní Pavlová pochází ze Šumperka a s nynějším manželem se poprvé setkala na posádkové ubytovně v Prostějově v roce 1985. Oba byli tehdy profesionální vojáci. A proč se sňatek odehrál právě v Olomouci? "V Olomouci jsme dva roky bydleli a pracovali a uzrálo tam rozhodnutí uzavřít manželství," uvedla pro Rej Eva Pavlová. "Olomouc je moc krásná, advent tam má své kouzlo, tak možná i proto naše rozhodnutí," dodala. 

EDIT: Zveřejnění informace o sňatku manželů Pavlových v Olomouci přineslo teď ještě jeden příběh. Týká se Věry Zukalové, předsedkyně sdružení Dobré místo pro život. "Když Renata Konečná zveřejňovala fotku generála Pavla z Olomouce s infem, ze jej oddávala Marcela Hanáková, říkala jsem si, že mě taky a ty šaty mi byly povědomé... ale teprve když Olomoucký Rej poslal dnes do e-mailu novinky, tak mi to došlo," směje se Věra Zukalová (na archivním snímku ze svatby na podzim roku 2003 vlevo).

"Máme s paní Pavlovou stejný vkus a evidentě jsme využily stejnou půjčovnu svatebních šatů," dodává s úsměvem šéfka jedné z nejznámějších olomouckých dobročinných organizcí. "Měla jsem je tehdy na sobě jen o pár měsíců dřív než paní Pavlová." 

Zdroj: Instagram Evy Pavlové

Zdroj: Instagram Evy Pavlové



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty