Mini jarmark v centru: zelenina, šaty, parfémované oleje kousek od Metropolu

Mini jarmark se odehraje ve středu 15. května na ploše vedle bývalé hradební věže v Zámečnické ulici číslo 7, jen kousek od kina Metropol. Od 13 do 17 hodin se zde budou prodávat nejrůznější věci, které potěší chuťové pohárky i zrak. Pořádá Ostrov pro rodinu.

Lokální mini jarmark |Foto: Ostrov pro rodinu

Lokální tvůrci a pěstitelé zde budou nabízet zeleninu, vypěstovanou v Olomouci. „Nejsme certifikovaní biozemědělci, ale pěstujeme způsobem blízkým k přírodě. Máme za to, že zralá přírodně vypěstovaná zelenina uchovává pozitivní energii, díky které je pak jídlo chutnější, lépe stravitelné a přináší do života více radosti," vzkazují pěstitelé ze spolku Ze-za-hrátky.

Pod značkou Flavum najdete přírodní parfémové oleje na tělo od tvůrkyně z Olomouce. V každé lahvičce se skrývá výjimečná kombinace vůní, přičemž každá je nositelem jiné esence a energie. Základ olejů tvoří bylinné maceráty, které pečlivě sbírá od jara do zimy jednotlivých cyklech rytmu Země. Oleje připravuje ručně v soukromé dílně.

Alena Hradilová alias Alucha šije ty nejkrásnější, nejspolehlivější a nejpohodlnější látkové vložky. Jsou to látkovky, které ocení holčičky, ženy i babičky. U Aluchy najdete množství dámských vložek nádherných vzorů, velikostí, tvarů a některé obsahují granátky s českých řek.

Voja Hand made šije originální, malosériové oděvy pro ženy a děti s důrazem na velký podíl přírodních vláken a kvalitu každého kusu. Na vzorech oblečení se objevují květiny a byliny.

Značka HENRIETTA COFFEE připravuje kávu s radostí a vášní, je spojena s pražírnou kávy HENRI. Díky tomu máte možnost nejen připravenou kávu na místě ochutnat, ale odnést si zrnka i domů v balené formě. U stánku nebude jen káva, ale i mošt, kakao či limonády.

Janoko je malířka, designérka interiérů, bytových a módních doplňků. Zabývá se tvorbou mozaiky, vede výtvarné kurzy pro starší děti a dospělé.

Videa o lokálních tvůrcích najdete zde: https://www.youtube.com/@SarkaGajdosova/videos





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty