Trend vozíčkářů slaví 30 let. Sbírku Zasukované tkaničky podpoří zpěvák Voxel i český Bocelli

Nezávislý a důstojný život handicapovaných, to je od počátku hlavní cíl Spolku Trend vozíčkářů Olomouc. Spolek, který slaví třicet let od založení, je dnes je jedním z největších poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji. Za pár dní pořádá sbírku Zasukované tkaničky a k ní i benefiční koncert, který se poprvé odehraje v Červeném kostele a láká na hvězdné hosty.

Zpěvák Voxel

V roce 1994 založili Spolek přímo lidé s těžkým tělesným handicapem. Jejich cílem bylo po vzoru "independent living" ze západních zemí zajistit potenciálním klientům nezávislý a důstojný život v jejich přirozeném prostředí a předcházení jejich umístění do ústavní péče. Od té doby poskytuje Trend vozíčkářů Olomouc komplexní služby jako službu osobní asistence, sociální rehabilitace, odbornou poradnu s půjčovnou kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s těžkým zdravotním postižením.

V rámci pomoci osobám s těžkým tělesným handicapem pořádá Trend vozíčkářů každoročně celostátní sbírku Zasukované tkaničky, jejíž výtěžek slouží právě k dofinancování služeb pro naše spoluobčany s tělesným postižením. Letos se ve středu 22. května uskuteční již 22. ročník této známé sbírky a veřejnost nepřijde ani o benefiční koncert.

"Český Bocelli" Radek Žalud

Ten nově najde své útočiště v Červeném kostele VKOL a na podporu Spolku Trend vozíčkářů od 18 hodin vystoupí nevidomý zpěvák Radek Žalud, kterému se přezdívá "český Bocelli". Úplnou novinkou bude vystoupení stand-up komika Tonyho a jako zlatý hřeb večera se představí hvězdný zpěvák Václav Lebeda alias Voxel, který je již letitým podporovatelem Spolku.

Vstupné na koncert je dobrovolné a je na něj nutné si rezervovat místo zde: https://www.vkol.cz/cervenykostel/akce-a-udalosti/sbirka-zasukovane-tkanicky-beneficni-akusticky-koncert


"Každou naši akci v letošním roce bereme jako pomyslnou oslavu třicátin Spolku Trend vozíčkářů. Naše oslavy započaly pořízením nového automobilu pro službu osobní asistence, který jsme mohli pořídit díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. V letošním roce se Trendu vozíčkářů dostává od veřejnosti a firem neskutečné podpory a věříme, že se i přes nepříznivou situaci v této době do sbírky Zasukované tkaničky zapojí široká veřejnost. Právě podpora veřejnosti je pro nás velkou odměnou za úctyhodnou práci, kterou odvádí všichni naši pracovníci," říká PR manager a fundraiser Spolku Milan Papežík.

"Vybrané finanční prostředky slouží k dofinancování poskytovaných sociálních služeb a nákup kompenzačních pomůcek. Do budoucna bude samozřejmě potřeba nemalých finančních výdajů, neboť našim dlouhodobým cílem je rozšíření spektra nabízených sociálních služeb. S tím je spojeno nezbytné přestěhování Spolku do modernějších a hlavně větších prostor," prozradil ředitel Spolku Tomáš Zrnka. Mimo sbírky Zasukované tkaničky se v červnu můžeme těšit na dvanáctý ročník Olomoucké štafety na vozíku, která proběhne v Rudolfově aleji na olomoucké Floře," uzavřel Zrnka.

Video ke 30. výročí můžete zhlédnout zde 


Stand-up komik Tony



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty