Dojemný příběh se přesunul z Olomouce do Jeseníků. Druhý díl knižního bestselleru opět pomáhá psům v nouzi

Od červnového vydání je prodána už tisícovka výtisků. Pokračování bestselleru olomouckého spisovatele Jaroslava Irovského Psí život s podtitulem Jesnění jde ve stopách úspěšného prvního dílu. Také nová kniha pomáhá stovce nemocných psů z organizace Jezevčíci v nouzi. Čtenáři se tentokrát vydají do jesenických hor.

Kniha Psí život pomáhá organizaci Jezevčíci v nouzi, která se stará o více než sto postižených psů. Foto: jvn

„Jednoho únorového rána roku 2022 jsem spontánně otevřel počítač a začal psát příběh o čtyřech psích kamarádech z olomouckého sídliště Nové Sady, který vypráví švýcarský ovčák Ari,“ vysvětluje Jaroslav Irovský, autor devíti vydaných knih.

Kniha Psí život se stala ihned bestsellerem, navíc se pyšní spoustou pozitivních čtenářských ohlasů. I sám autor byl úspěchem knihy překvapen: „Pro mě coby stále poměrně neznámého autora to bylo velké a milé překvapení.“

Právě nadšení čtenáři byli tím motorem, který Jaroslava nakopl k napsání druhého dílu. Psí život 2: Jesnění se po prvním dílu s příběhem z Olomouce přesunul do Jeseníků, konkrétně do míst mezi Šumperkem a Loučnou nad Desnou, v níž knižní hrdinové žijí.

„Šumperk je zase domovem členů jedné z nejpopulárnějších kapel současnosti O5 a Radeček, kteří se stejně jako já veřejně hlásí k lásce k Jeseníkům. I proto jsem nesmírně poctěn, že se patrony knihy stali právě oni,“ informuje Irovský s tím, že podtitul Jesnění vznikl se svolením jesenického spolku Sudetikus, pořádajícího v září již 4. ročník stejnojmenného kulturně-sousedského festivalu. „Je to nádherná akce, kterou doporučuji navštívit!“ přidává autor pozvání.

Jaroslav Irovský s knihou Psí život 2: Jesnění a jejími kmotry, členy šumperské kapely O5 a Radeček. Foto: jaroslav-irovsky.cz

Z každého zakoupeného výtisku Psího života posílá autor Jezevčíkům v nouzi padesát korun, dosud organizaci podpořil více než třemi sty tisíci. Aby byl výtěžek z prodeje pro pejsky co největší, publikaci nenabízí žádný velký knižní řetězec, ale oba díly jsou dostupné pouze na autorově e-shopu.

Organizaci Jezevčíci v nouzi založila roku 2014 Petra Petroš, která se svým manželem Jiřím věnuje veškerý svůj čas péči o nemocné, ochrnuté, týrané či staré psy, přijímané jak od rodin, které je už nechtějí, tak z osad, útulků nebo množíren. Aby mohli své poslání dělat naplno, znamenalo to vzdát se své placené práce. Momentálně mají v péči 104 jezevčíků i psů jiných ras. Téměř polovina z nich je doživotně ochrnutá na zadní končetiny.

„To, co pro chlupáče dělají, je obdivuhodné. I proto jsem se před dvěma lety rozhodl pomáhat svou knihou a jsem moc rád, že toto spojení pokračuje i díky druhému dílu a všem dobrosrdečným lidem, kteří si mé Psí životy zakoupí,“ dodává závěrem autor knihy.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj