Sestřičky z olomouckých nemocnic, řádové sestry i kaplanky dostaly květiny

Poděkovat i v nelehké době květinami? V Olomouci to jde! Díky od města zamířily ke všem zdravotním sestřičkám v olomouckých nemocnicích, ve službách domácí zdravotní a hospicové péče a sestřičkám i pečovatelkám v sociálních službách. V podobě červených růží poděkování symbolicky putovalo v pátek 5. března do nemocnice, charity i do domova seniorů.

Růže si ženy určitě zaslouží, o sestřičkách apečovatelkách to platí dvojnásob. / Foto: Daniel Schulz

„Pandemický rok znamená obrovskou zátěž a za obětavou práci se patří poděkovat. Už dlouhou dobu pracují s velkým nasazením, které nedovoluje oddech i za cenu ohrožení vlastního zdraví,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská, na jejímž odboru kultury se myšlenka narodila. Společně s kolegy přivezla květiny na olomoucké arcibiskupství. „Řádové sestry a kaplanky také neúnavně pomáhají a obětavě pečují o ty, kteří to potřebují. Uzdravují nejen léky, ale také milé slovo, úsměv či pohlazení. Myslím si, že ti, o něž se starají, v nich vidí anděly s krásným srdcem. Pátera Bohumíra Vitáska, prezidenta Arcidiecézní charity Olomouc, jsem požádala, ať jim tlumočí velké díky. Za nás za všechny,“ uvedla.

Za obětavou práci v náročné pandemické době se děkovalo i ve Vojenské nemocnici a Domově seniorů Pohoda, kam rudé růže přivezl a předal primátor Mirek Žbánek. „Je to malé poselství jara, blížícího se svátku žen a zejména je to poděkování. Je z celého srdce, je upřímné a je jménem města za všechny Olomoučany za práci, kterou odvádíte. Růže je symbol lásky, červená symbolizuje těžkou dobu,“ řekl primátor. Plnou náruč růží si od něj převzala Hana Marešová, vedoucí zdravotnického úseku Domova seniorů Pohoda Chválkovice. „Máme patnáct oddělení, na které růže rozdělíme. Buď kolegyním udělají radost tady v práci, nebo doma, kam si je odnesou,“ reagovala s úsměvem.

Město tak vyjádřilo symbolické poděkování sestřičkám, zdravotnickému personálu a pečovatelkám za pomoc, obětavost a vytrvalost během náročného boje s koronavirovou pandemií. „Tisícům našich blízkých totiž dokázaly v posledních měsících ulevit od bolesti či osamění, které boj s koronavirem provázejí,“ vysvětlil primátor Žbánek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty