Tři králové přijeli na koních, kasičky s sebou ale neměli. Jak proběhne sbírka?

Vloni byla nejpopulárnější tuzemská tradiční sbírka ochuzena kvůli pandemii o své typické koledníky. Probíhala výhradně v online prostoru. Přestože je doba stále složitá, letos koledníci přijdou i k našim domovům a budou prosit o příspěvek na lidi v nouzi. Samozřejmě za dodržení epidemických opatření a hygienických doporučení.

Foto: Rej.cz

Tři králové v podání biskupa Josefa Nuzíka, hejtmana Josefa Suchánka a primátora Miroslava Žbánka dopoledne přijeli na koních na Horní náměstí. Zde zazněly koledy v podání dětí z Mateřské školy Ovečka a členů souboru opery Moravského divadla Olomouc. Biskup Nuzík následně požehnal Olomouci a jejím obyvatelům.

O zpěv koled se postaraly děti z MŠ Ovečka | Foto: Rej.cz

Zástupci Charity Olomouc pak vysvětlili, jakými formami se letos může zájemce k tříkrálové sbírce připojit. Na Tříkrálovou sbírku můžete přispět několika způsoby.

Tou nejklasičtější variantou je návštěva koledníků, jimž přispějete do kasičky s logem Charity Česká republika. Přispět můžete také do statických kasiček, které naleznete na úřadech, v kostelech či obchodních domech. Třetí, nejbezpečnější variantou je darovat finanční dar prostřednictvím Online koledy, zaslat dárcovskou sms a nebo poslat bezhotovostní dar složenkou nebo převodem na sbírkový účet.

Jak poslat DMS? Stačí na číslo 87 777 poslat SMS ve tvaru:

DMS KOLEDA 30 nebo DMS KOLEDA 60 nebo DMS KOLEDA 90

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 29 nebo 59 nebo 89 Kč. 

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty