Dobroběh: velký závod, zábava pro celou rodinu a také pomoc pro postižené děti z centra Jitrocel

Po covidové odmlce jsou sportovci a všichni dobří lidé zváni na 3. ročník Dobroběhu na podporu dětí z rehabilitačního centra Jitrocel. Dobroběh je určený nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro ty, kteří si chtějí zaběhat a podat skvělý sportovní výkon.

Po covidové odmlce jsou sportovci a všichni dobří lidé zváni na 3. ročník Dobroběhu, tentokrát na podporu dětí z rehabilitačního centra Jitrocel. Dobroběh je sportovní a společenská aktivita, určená nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro ty, kteří si chtějí zaběhat a podat skvělý sportovní výkon.

Hlavní závod na 5 kilometrů bude doplněný o atraktivní týmový běh 4 x 5 kilometrů, kdy všem účastníkům bude čas měřený časomírou. „Již nyní se těšíme na rekordmany trati, které také náležitě odměníme,“ vzkazují pořadatelé Dobroběhu ze spolku Dobré místo pro život. Letošní ročník nebude zaměřený pouze na běh, ale na pohyb obecně – k organizátorům se totiž tentokrát přidala i parta odborníků na pohyb, známá jako Svišti v pohybu.

Vrcholem celého Dobroběhu bude společný běh pro dobrou věc. Jak zkušení účastníci vědí, cílem této akce totiž není vyhrát, ale především zažít pohodové sportovní odpoledne pro celou rodinu a zároveň si uvědomit, že jsou mezi námi děti i dospělí, kteří musí se svým handicapem denně bojovat. Aktéři Dobroběhu je touto akcí chtějí podpořit.

Výtěžek z letošního Dobroběhu půjde pro vybrané děti z rehabilitačního centra Jitrocel, kterým pomůže uhradit speciální rehabilitační služby, které nehradí pojišťovny.

Celou akci podpoří Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra 211 a fotbalisté SK Sigma Olomouc. Jako v minulém ročníku je i letos spuštěna on-line registrace, na prvních 100 zaregistrovaných čeká příjemné překvapení od sponzora Kimberlit. Každý účastník pak obdrží při registraci malé překvapení od firmy Nutrend, pitný režim od Kofoly a další upomínkové dárky. Starbucks a Koza zůstala celá si pro všechny příchozí připraví příjemné občerstvení, například kávu, čaj, horkou čokoládu, limonády, guláš, dobroty z grilu, sladké překvapení a pivo Chomout. 

A ani letos nebude chybět oblíbená moderátorka Martina Qweetko Procházková z Rádia Haná, která účastníky dokáže naladit do sportovní atmosféry.

Celé sportovní odpoledne zdokumentují fotografové Pavel Václavík a Pavel Berčo, snímky najdete na facebookové stránce Dobroběhu




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty