Trenér Radoslav Látal v Sigmě končí. Kdo přijde do Olomouce v létě? Víme víc

Olomoucký fotbalový klub Sigma dnes oznámil, že trenér Radoslav Látal skončí na lavičce A týmu. Látal ovšem nekončí hned, vedení klubu s ním pouze neprodlouží smlouvu, přičemž tu stávající má trenér do června. S Látalem skončí i jeho dosavadní asistent Jiří Neček. Kdo je nahradí?

Trenér Radoslav Látal a asistent Jiří Neček v olomoucké Sigmě v červnu skončí. / Foto: sigmafotbal.cz

„Sportovní vedení se dohodlo s trenérem Radoslavem Látalem na tom, že v příští sezóně nebude pokračovat jako hlavní trenér Sigmy Olomouc. Radoslav Látal dokončí na lavičce Sigmy probíhající sezónu, po které mu vyprší smlouva. Společně s ním nebude navázána další spolupráce s asistentem Jiřím Nečkem,“ uvedla Sigma na klubovém webu.

„Po vzájemné diskuzi jsme se s trenérem domluvili, že po skončení současné sezóny nebudeme dále pokračovat ve spolupráci. Vzhledem k tomu, že kádr neprojde výraznými změnami, shodli jsme se na nutnosti dodat týmu nový impuls. Proto do nové sezóny půjdeme s novým trenérem. Od dnešního dne se budeme snažit hledat vhodného nástupce,“ uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Do konce soutěžního ročníku chybí ještě čtyři kola. O tom, že vedení SK Sigma Olomouc letošní ročník obětovalo, bylo fanouškům zřejmé už delší dobu. Nedobré výsledky v jarní části vedly už podstatně dříve k úvahám o odvolání trenéra, k němuž ale nedošlo, a také ke spekulacím o tom, koho klub hledá jako Látalova nástupce. Hovoří se o angažování někdejšího trenéra Sparty Davida Holoubka, o olomouckém odchovanci a dlouholeté opoře Tomáši Janotkovi a případně ještě o návratu Václava Jílka. Podle našich informací naopak už není příliš pravděpodobné, že by se trenérem stal další Sigmák ze zlaté éry, Pavel Hapal, kterého by na trenérské lavičce v Olomouci také mnozí rádi viděli. 

Radoslav Látal, který za Sigmu odehrál ty nejlepší soutěžní ročníky v 90. letech, trénoval olomoucký klub od května roku 2019. V minulém ročníku pod jeho vedením hrála Sigma ve skupině o záchranu, která se nakonec kvůli pandemii covidu nedohrála. Letošní ročník nezačal tým špatně, ovšem po povedeném začátku podzimu a následné dlouhé sérii remíz začala Sigma v tabulce klesat, a jarní část je už výsledkově vyloženě nepovedená. Z posledních čtyř utkání Sigma třikrát prohrála a brala jen bod za jednu remízu. 

Jedním z adeptů na trenérský post je údajně Tomáš Janotka, bývalá opora Sigmy. / Foto: sigmafotbal.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty