Chtějí bojovat o titul! Olomoucké volejbalistky čeká dlouhé čtvrtfinále play-off

Před koncem základní části si musel tým volejbalistek VK UP Olomouc poradit bez svého kormidelníka - kouč Petr Zapletal totiž zamířil kvůli pozitivnímu testu na COVID-19 do izolace a domácího léčení. Po velmi mírném průběhu onemocnění už ale opět může své svěřenkyně připravovat ve sportovní hale Univerzity Palackého na další vrchol sezony. Extraligové play-off začíná již v pátek, družstvo z Hané čeká na vlastní palubovce od 18 hodin nevyzpytatelný soupeř VK Královo Pole.

Trenér Petr Zapletal a jeho tým. Foto: volejbalolomouc.cz

Jak olomoucký trenér Zapletal hodnotí soupeřky z Králova Pole? Kde je podle něj největší  síla tohoto mladého týmu? "Mají tam dvě velmi dobré útočnice Pavlíkovou a Šunderlíkovou. O ně se opírají celou sezonu. Šunderlíková teď zahrála úplně skvělý zápas a viděl jsem, že holky už nevěděly, jak ji mají bránit. Když ji zavřely lajnu, tak to švihla do diagonály, když trochu otevřely lajnu, tak to dala zase po lajně. Není úplně jednoduché proti ní hrát, je to levačka a je šikovná. Ale nějakou přípravu už v hlavě mám a budeme to muset dodržovat po celou dobu. Musíme prostě jeden směr ubránit." 

Jakou taktiku chce tedy na brňanky použít? "Určitě bude záležet taky na našem servisu, aby neměly dobře přihráno. Musíme výborně bránit a odpřihrávat to, servis má Královo Pole napálený. Určitě budou zase riskovat a my to musíme ustát."

Na čtvrtfinálovou bitvu dvou tradičních soupeřů už se chystají ovšem i v brněnském Královu Poli. „Olomouc bude těžký soupeř, podle mě je to jeden z adeptů na titul. Doposud má za sebou dobrou sezonu, zvítězili v Českém poháru a nasbírali cenné zkušenosti v Lize mistryň,“ avizuje kouč VK KP Matúš Kalný. „Síla Olomouce tkví určitě v rychlé hře, výborné souhře a vysoké kvalitě individualit. Minulý víkend jsme ale ukázali jak proti UP, tak proti Liberci, že dokážeme držet krok i s tak silnými soupeři. Utkání s univerzitou mělo velmi solidní úroveň a měli jsme v něm hodně dobrých momentů. Škoda, že jsme je nedokázali završit vítězstvím. Play-off bude ale samozřejmě úplně o něčem jiném. Naší výhodou je, že můžeme hrát uvolněně a tlak bude na druhé straně,“ popsal Kalný.

První čtvrtfinálový duel se bude hrát v pátek Olomouci a královopolský tým se na něj v trénincích pečlivě připravuje. Tréninky jsou zaměřené hlavně na souhru a také na podání, které bude podle hlavního trenéra v této sérii klíčové. Na čtvrtfinále se všechny hráčky i realizační tým už moc těší. „Zápasy v play-off jsou úplně jiné než ty v základní části, loni se navíc play-off vůbec nehrálo, takže se všichni na čtvrtfinále opravdu těšíme. Nálada v týmu je, obzvlášť po posledním zápase proti Olomouci, dobrá a my uděláme pro dobrý výsledek vše, co je v našich silách,“ zdůraznil Matúš Kalný.

Rozpis utkání čtvrtfinále play-off

5. 3. 2021 (18.00 hodin): Olomouc – KP

8. 3. 2021 (18.30 hodin): KP – Olomouc 

11. 3. 2021 (18.00 hodin): Olomouc – KP 

14. 3. 2021 (18.30 hodin): KP – Olomouc

17. 3. 2021 (18.00 hodin): Olomouc – KP

 Převzato z https://volejbalolomouc.cz/




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty