Šermíř Jakub Jurka z Olomouce má první letošní českou olympijskou medaili!

Dvojnásobnou radost udělal český tým kordistů sportovním fanouškům z Olomouce. Nejen že dnes v Paříži čtyřčlenný tým šermířů vybojoval bronzové medaile, když porazil domácí Francouze, ale navíc je jedním z bronzové čtveřice Jakub Jurka z Olomouce. Student Univerzity Palackého a pokračovatel rodinné tradice. Jeho dědeček Jaroslav byl rovněž olympionikem a stříbrným medailistou z mistrovství světa.

Jakub Jurka přispěl výraznou měrou k bronzové medaili českých šermířů | Foto zdroj zurnal.upol.cz

Jakub Jurka, člen Dukly Olomouc, je na olympiádě už podruhé, účastnil se i minulých letních her v Tokiu. Do Paříže se letos kvalifikoval jako člen českého týmu kordistů, kterému se podařilo na olympiádu dostat po dlouhých 32 letech poté, co obsadil druhé místo na turnaji Světového poháru v Gruzii.

„Před pár lety jsem nemohl uvěřit, že jsem se dostal do Tokia, a teď mě čeká druhá šance v Paříži. Je to jako splněný sen,“ napsal Jakub Jurka poté na svůj Instagram. Nyní má jeho sen nádhernou bronzovou podobu. Gratulujeme!

Radost je o to sladší, že Jakub Jurka pro tým, který spolu s ním tvořili ještě Martin Rubeš, Jiří Beran a Michal Čupr, zajistil rozhodující body. Pro český šerm je dnešní medaile vynikající historický úspěch. 



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj