Sigmu opustil po téměř šesti letech obránce Vít Beneš, z Belgie přichází stoper Jan Král

Dvě důležité změny oznámil v závěru přestupového období klub Sigma Olomouc. Zadní řady týmu opustil po letech zkušený obránce Vít Beneš, který zamířil do FC Vysočina Jihlava. Obranu Sigmy naopak vyztuží Jan Král, posila z belgického Eupenu.

Obránce Jan Král | Foto: sigmafotbal.cz

Zkušený Vít Beneš po více než pěti letech opouští Sigmu Olomouc. Řadu let patřil k oporám zadních řad, v této sezóně byl ale při omlazování áčka zařazen do B-týmu a vedení klubu souhlasilo s tím, aby přijal případnou nabídku zvenčí. Nyní Beneš přestupuje do Jihlavy. Oba kluby se dohodly na podmínkách transferu.

„Víťa měl volnou ruku k případnému odchodu od chvíle, kdy se hlavní trenér rozhodl, že s ním nepočítá pro zápasy áčka. Teď se pro něj objevila zajímavá nabídka v podobě dvouleté smlouvy. V prvním roce se na ní budeme podílet i my. Přihlédli jsme i k tomu, co pro Sigmu Víťa během svého angažmá odvedl. Do budoucna mu přejeme jen to nejlepší,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Vít Beneš byl dlouhá léta oporou obranných řad Sigmy | Foto: sigmafotbal.cz

Šestatřicetiletý obránce, odchovanec Ústí nad Labem, přišel do Olomouce před startem jarní části sezóny 2018/19 z maďarského Haladásu. Hned při své premiéře na Hané vstřelil gól. Shodou okolností se tak stalo v utkání proti Jablonci, za který odehrál 141 ligových zápasů. K nim přidal 134 duelů (a také deset vstřelených gólů) za Sigmu, dalších 60 startů v nejvyšší soutěži přidal v dresu Kladna. Jeho celková bilance v české lize činí 335 utkání, což jej řadí do ligového Klubu legend.

„Chtěl bych poděkovat za krásných skoro šest let, které jsem tady na Hané v Sigmě strávil. Díky za podporu, kterou jsem měl jak od všech v klubu, tak od fanoušků. Bez vás bych nedosáhl na krásnou metu 300 zápasů a Klub legend,“ vzkázal Vít Beneš.

Do obrany přichází Jan Král

Novou posilou Sigmy se stává Jan Král. Pětadvacetiletý obránce přichází na Hanou z belgického Eupenu. Smlouvu se Sigmou podepsal do léta 2028. K týmu se připojí ve středu.

„O Honzu Krále jsme stáli delší čas. Zejména trenér Janotka s ním byl v úzkém kontaktu. Je to vysoký levonohý stoper, kterého jsme si do týmu přáli přivést. V průběhu léta to místy vypadalo všelijak, ale jsem moc rád, že se nám nakonec podařilo najít s belgickým klubem dohodu. Věřím, že společně s Honzou budeme úspěšní,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

„Jsem moc rád, že se to nakonec podařilo dotáhnout a já můžu sedět tady. Řešily se i jiné nabídky, ale zájem Olomouce byl velký. Hodně mě přesvědčil i trenér Janotka, se kterým jsme byli pravidelně v kontaktu. Jednání byla dlouhá, chvílemi už jsem ani nedoufal. Hodně mi pomohl i můj manažer Jirka Müller, který mě držel v pozitivním přemýšlení. Za to mu musím poděkovat. Jsem rád, že to všechno klaplo,“ řekl Jan Král.

„Při tomto přestupu vyhrála velká trpělivost Honzy, který věděl, že když přestoupí v tomto okně, tak to bude až v posledních dnech. Děkuji také panu Minářovi, který po celou dobu držel velmi profesionální přístup a ukázal vekou znalost prostředí. I proto mohl Honza přestoupit právě do Olomouce,“ doplnil manažer Jiří Müller z agentury ESAM.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj