Evropská i světová šampionka Eva Graham Romanová se vrací do rodné Olomouce

Eva a Pavel Romanovi, legendy krasobruslařského sportu. V 60. letech vozili olomoučtí sourozenci z evropských i světových šampionátů jednu zlatou medaili za druhou. Eva Graham Romanová dnes sice žije v Británii, na Olomouc ale nezapomíná. Příští týden se znovu objeví v rodném městě a setká se s mladými sportovci i se svými fanoušky.

Eva a Pavel Romanovi v dobách své největší krasobruslařské slávy. Dobová propagační fotografie.

Krasobruslařská legenda Eva Graham Romanová zavítá do Olomouce. V roli čestného hosta se zúčastní 26. ročníku mezinárodních závodů v tancích na ledě Memoriál Pavla Romana. Právě se svým bratrem rodačka z Olomouce čtyřikrát ovládla světový šampionát a v hledišti olomouckého zimního stadionu bude od 5. do 7. listopadu sledovat snažení nové sportovní generace.

S velkou hvězdou světového sportu se budou moci setkat příznivci krasobruslení také na besedě, která proběhne 4. listopadu od 15.30 hodin v Divadle na Šantovce.

„Paní Eva Graham Romanová je mimořádně příjemná dáma. Setkání s takovou osobností bude velký zážitek,“ říká náměstkyně olomouckého primátora Markéta Záleská, která nad memoriálem Pavla Romana převzala záštitu. „Je to tradiční a velká akce s mezinárodním kreditem, která má ve sportovním kalendáři své pevné místo. Zaslouží si podporu, navíc v ní startují všechny věkové kategorie a především pro mladé závodníky patří mezi vrcholy sezony,“ dodává náměstkyně Markéta Záleská.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty