Mora bojovala do konce, ale nestačilo to. Sparta má třetí výhru

Ani dnes to bohužel kohoutům nevyšlo. Se Spartou bohužel zatím neurvala ani jedno utkání, ale na druhou stranu ani v jednom Mora vyloženě nepropadla. Problém byl v tom, že pokaždé Mora dotahovala. Přesně tohle platilo v plné míře dnes, v prvním domácím zápase.

Snímek z utkání v Praze. / Foto: HC Olomouc - Alena Zapletalová

Dnes dostala první gól už po minutě a pár vteřinách hry. Sparťanský Miroslav Forman vytěžil maximum z chyby v domácí rozehrávce. Potom se dlouho neodehrálo nic významného, desítky minut byl z obou stran k vidění spíše urputný boj od jedné branky ke druhé bez výraznějších šancí nebo souvislého tlaku. Teprve těsně před polovinou utkání srovnala Morava krásným gólem Rostislava Olesze po povedené kombinaci s Kolouchem a Ostřížkem stav na 1:1.

Jenže Sparta si pak vedení vzala zpět hned v první minutě poslední třetiny, a to navíc dost nešťastným způsobem – při vlastním oslabení. Mora ve středním pásmu ztratila puk, následoval nájezd dva na jednoho a Adam Polášek narval puk do sítě. To na náladě domácímu týmu rozhodně nepřidalo. Bpj pokračoval, branku mohli následně vstřelit Olesz nebo Klimek. Neprosadili se a dalších dvanáct minut gól nepadl.  

A když Mora vyrovnala V 53. minutě opět brankou Rostislava Olesze na 2:2, přičemž na uznání gólu, v němž sehrála roli i Oleszova helma, museli hokejisté několik minut čekat až do prozkoumání videa, remízový stav vydržel jen minutu a dvacet čtyři sekund. David Tomášek poté zužitkoval povedenou nahrávku Miroslava Formana. Sparta je prostě zatím v celé sérii produktivnějším týmem. Následující pokus o tlak a power play Olomouce už změnu stavu nepřineslo.

Držíme palce Olomouci do druhého domácího utkání, šance pořád ještě žije. Ale chtělo by to konečně dát gól jako první!

HC Olomouc – HC Sparta Praha 2:3 (stav série 0:3)

Branky a nahrávky: 29. Olesz (Kolouch, Ostřížek), 53. Olesz – 2. Forman (Buchtele), 41. Polášek (Řepík), 55. Tomášek (Forman)




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty