Jak dlouho budou jezdit všechny tramvajové linky? První velká výluka bude v březnu

Od poloviny listopadu jezdí olomouckými ulicemi opět všechny tramvajové linky. Všechny velké výluky skončily. |Jak dlouho takový plný provoz v Olomouci vydrží?

Ilustrační foto: Rej.cz

Podle informací z Dopravního podniku města Olomouce požádal magistrátní odbor investic o výluku tramvajové trati na Novou ulici od 4. března do 9. dubna. V té době se bude realizovat koordinovaný tah křižovatkami v Hraniční ulici mezi vodojemem v ulici I. P. Pavlova a Brněnskou. Jde o odloženou akci, původně plánovanou na letošek.

Tramvaje přes centrum k hlavnímu nádraží nepojedou ani během prodloužených víkendů v květnu, kdy se budou dodělávat práce na mostě v Masarykově ulici.

Samotný Dopravní podnik chce v příštím roce provést jednu velkou investiční akci, a to rekonstrukci trati v Brněnské ulici. Zde by se jednalo o výluku až na tři měsíce, nicméně vše závisí na tom, zda DPMO získá potřebnou dotaci. Jinak je možné, že tato rekonstrukce se odloží až na rok 2024.

Příští rok v květnu bude hotova také stavba tramvajového depa a dílen v Jeremenkově ulici. Tam jsou už koleje zavedeny, krátkou výluku může znamenat jen napojování na elektrickou síť.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty