Cukrárna, oděvy i řecké delikatesy jsou fuč. Vrátila se lékárna a přibude nová banka

AKTUALIZOVÁNO! V centru města se opět docela radikálně mění skladba a nabídka prodejen. Několik zavedených podniků zavřelo, jiné prázdné prostory ale brzy znovu ožijí. Přichází i atraktivní značka ručně šitých bot.

Cukrárna Aida už na Horním náměstí skončila | Foto: Rej.cz

Z Horního náměstí zmizela po letech cukrárna Aida. Někdo ji měl rád, jiní ji kritizovali, její květinami vyzdobená zahrádka ale byla tak jako tak během léta příjemným místem pro Olomoučany i pro turisty. Teď je prostor po cukrárně prázdný a zmizel už i výrazný reklamní poutač. 

V Ostružnické ulici skončily hned dvě prodejny s oděvy. Jednak je zrušena prodejna dětských oděvů Trend, která zde fungovala řadu let, a skončila také značková prodejna Benetton Kids, zaměřená rovněž na dětské oděvy. Další prodejna značky Benetton je sice nadále v provozu na rohu ulice Riegrovy a třídy Svobody, tady ale na rozdíl od zrušeného obchodu v Ostružnické nenabízejí dětské oděvy. 

Jen o pár metrů dál, v Denisově ulici, přestala fungovat Bacania, velmi zajímavá prodejna potravin z Rumunska a Řecka. Tento obchod tady několik let velmi příjemně zpestřoval nabídku zahraničních gastronomických specialit. Bacania už ale otevřela v bnových větších prostorách v Kateřinské ulici. Hlavní výhodou nového místa v Kateřinské je větší prostor, který umožní během pár týdnů otevřít vedle potravin také bistro s rumunskými a řeckými specialitami. Těšíme se!  

Od úterý 10. ledna je na Dolním náměstí zpět tradiční lékárna U Spasitele. Ta byla rok mimo provoz. Údajně by se teď měla po dvouleté pauze vrátit na Horní náměstí také věhlasná Krajinská lékárna. A po roce opět ožijí i lukrativní komerční prostory v budově někdejší Ústřední rolnické záložny na rohu Horního a Dolního náměstí (naproto domu U Zlatého Jelena). Na jaře minulého roku tady ukončila činnost olomoucká pobočka Sberbank. Tato banka s kořeny v Rusku zkrachovala v ČR krátce po začátku války na Ukrajině. Vystřídá ji český peněžní ústav Trinity Bank s tradicí od roku 1996, kdysi známý jako Moravský Peněžní Ústav – spořitelní družstvo. Uvnitř už nyní probíhají stavební úpravy, zmizel i velký zelený nápis Sberbank.

Poslední novinkou je významná značka Vasky, která nabízí ručně šité boty. Ta otevře v Olomouci premiérově svou prodejnu v Ostružnické ulici. Stát by se tak mělo nejspíš ve středu 1. února.  

Foto: Rej.cz


Dětské oděvy Trend ani o kousek dál Benetton už v Ostružnické nenajdete. | Foto: Rej.cz

V tomto paláci se brzy otevře pobočka Trinity Bank. | Foto: Rej.cz

Vasky bude mít prodejnu v Ostružnické ulici | Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty