Opilec na čtyřkolce jel v protisměru a zavinil bouračku. Neměl žádné doklady

Jako by pro motorovou čtyřkolku neplatila na silnici žádná normální pravidla! Právě tak se zachoval sedmatřicetiletý řidič, která v neděli zavinil bouračku v Hlubočkách.

Foto: Policie ČR

V neděli 8. května krátce před pátou hodinou večer došlo v Hlubočkách k dopravní nehodě čtyřkolky Yamaha a osobního motorového vozidla Mitsubishi. Sedmatřicetiletý řidič čtyřkolky měl jet ve směru od Mariánského údolí po ulici Olomoucká směrem k náměstí Družby. Podle prvotních informací policie na křižovatce s náměstím Družby při odbočování vpravo nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, přejel do protisměru a zde narazil do zadní části vozu Mitsubishi, za jehož volantem seděla 65letá žena.

"Řidič policistům nepředložil žádné doklady a čtyřkolku neměl opatřenou registrační značkou. Při provedené dechové zkoušce mu navíc policisté naměřili hodnoty okolo 2, 5 promile. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty