S autem zaparkoval uprostřed cizí zahrádky. Policistům pak nadýchal 3 promile

Ke kuriozní dopravní nehodě vyrážela policejní hlídka v sobotu 23. července okolo 19. hodiny v jedné chatové oblasti u Olomouce. Uprostřed zahrádky totiž právě zaparkoval cizí muž v autě.

Foto: Policie ČR

Podle prvotních informací 40letý řidič vozidla Renault jedoucí po místní pozemní komunikaci nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, najel na pravý okraj komunikace, kde poškodil jehličnatý strom. Poté měl přejet do protisměru a zde jízdu zakončit nárazem do živého plotu a drátěného oplocení zahrady. Řidič se podrobil mimo jiné odborné dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty okolo 3 promile. Ke zranění osob nedošlo, způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála 30 tisíc korun.

"Dopravní nehodu policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič je navíc podezřelý i z porušení několika ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," popsala možné důsledky opilcova výletu policejní mluvčí Petra Vaňharová. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty