Druhá smrt ve vodě během dvou dní. Na Poděbradech se utopil mladý muž

Jen jeden den poté, kdy zahynul šestačtyřicetiletý muž v lomu Olšovec na Hranicku, se utopil další mladý člověk. V pátek se stala tragická událost na olomouckých Poděbradech.

Na Poděbradech se v pátek utopil devětatřicetiletý muž | Ilustrační foto: Rej.cz

"Včera krátce před polednem jsme přijali oznámení o topícím se muži na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce. Na místo se neprodleně dostavili policisté, kteří muže během pár minut nalezli pod vodní hladinou," popsala průběh události policejní mluvčí Petra Vaňharová. "Po vytažení u něj zahájili okamžitou resuscitaci, ve které pokračovali zdravotníci. I přes veškerou snahu nakonec konstatovala zasahující lékařka u devětatřicetiletého muže smrt. " Jak Petra Vaňharová, uvedla, policisté nezjistili žádné podezřelé skutečnosti, které by poukazovaly na cizí zavinění. Přesné příčiny a okolnosti tragické události jsou nyní předmětem dalšího šetření.

Jen za červenec měli záchranáři v Olomouckém kraji šest výjezdů k tonoucím osobám. Vzhledem k tomu, že parné dny ještě zdaleka nekončí, upozorňuje policie i záchranáři všechny návštěvníky vodních ploch, aby byli opatrní a dodržovali následující preventivní rady:

  • nechoďte se koupat nikdy sami a nepodceňujte nebezpečí vody
  • neplavte a neskákejte do vody v neznámých místech
  • neplavte, jste-li rozpálení, unavení nebo bezprostředně po jídle
  • nekoupejte se příliš dlouho ve studené vodě a nevstupujte do vody za bouřky
  • bez doprovodu neplavte daleko od břehu
  • velmi rizikový faktor představuje ovlivnění alkoholem, případně jinou návykovou látkou

Foto: ZZS Olomouckého kraje



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj