Jeep s podnapilou řidičkou versus tramvaj: zranění a poničené auto i tramvaj

Srážku Jeepu a tramvaje řešili v neděli olomoučtí policisté a také záchranka. Žena z Jeepu byla totiž následkem srážky zraněná. Případem se bude dál zabývat policie, protože šoférka auta měla v krvi přibližně 1,5 promile alkoholu.

Foto: Policie ČR

V neděli 3. října krátce po 7. hodině došlo v Olomouci na třídě 17. listopadu k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Jeep a tramvají. Podle policie nedala 45letá řidička automobilu při odbočování vlevo přednost v jízdě ve stejném směru jedoucí tramvaji.

"Při střetu utrpěla řidička osobáku zranění, se kterými byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 350 000 korun. Jak zraněná řidička, tak i řidič tramvaje se podrobili odborné dechové zkoušce. Žena nadýchala téměř 1, 5 promile, u řidiče tramvaje byl alkohol dechovou zkouškou vyloučen," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 


Foto: Policie ČR




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty