Olomoucký pitaval s novými příběhy: skutečné krvavé zločiny ze 14. až 20. století!

Čarodějničtí komplicové, biskupové umírající v bolestech, vražda rukou Albrechta z Valdštejna... Kriminální příběhy z Olomouce od časů gotiky až po nedávné století dvacáté nabízí doplněné vydání knihy Jiřího Fialy Olomoucký pitaval. Netradiční pohledy do dějin Olomouce přináší publikace, jejíž první vydání je pro zájemce zcela nedostupným.

Olomoucký univerzitní profesor a oblíbený autor populárně naučných knih přibližuje známé i méně známé události posledních sedmi století. Ve čtyřiadvaceti kapitolách se dočteme o hrozivých momentech, které zažilo královské hlavní město Olomouc v podání řady svých nectihodných měšťanů, zkažených duchovních nebo bezohledných šlechtických návštěvníků. 

Jednotlivé kapitoly poutavě líčí např. okolnosti královraždy Václava III., umučení sv. Jana Sarkandera, inkviziční procesy vedené Heinrichem Franzem Bobligem nebo uvěznění generála Gilberta Lafayetta, dozvíme se o utrpení otrávených biskupů či o stíhání svobodných zednářů. Dramatické příběhy tak odhalují temnější stránky lidského konání i pohnutky, které vedly k překročení právních i morálních norem.

Vydání knihy se ujal olomoucký spolek Memoria Porta s nadějí, že tyto exkurzy do kriminální historie města Olomouce naleznou širokou čtenářskou obec – ostatně, jak napsal již Karel Čapek: „Lidé strašně rádi čtou o zločinech…“

Kniha vyjde v prvním prosincovém týdnu a k dostání by měla být v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice, v knihkupectví Tycho nebo na webu https://www.memoriaporta.cz/publikace/

Jiří Fiala: Olomoucký pitaval, vydává Memoria Porta, z. s.

Pohled do knihy Olomoucký pitaval



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty