Evropská vesmírná agentura a AFO představují soutěž pro scénáristy a filmaře

Festival AFO sahá na hvězdy. Spojil se totiž s Evropskou vesmírnou agenturou ESA. Evropská vesmírná agentura (ESA) se spojila s několika předními evropskými festivaly včetně AFO a společně přináší New Worlds Film Competition. Jedná se o soutěž nových filmových námětů s tematikou zkoumání vesmíru. Mezinárodní kolo organizované Academia Film Olomouc se zaměřuje na dokumentární formu. Dva nejlepší návrhy obdrží odměnu 5000 euro a postoupí do finále.

AFO se spojil s Evropskou vesmírnou agenturou ESA.

AFO výzva k podávání návrhů byla otevřena 8. března a uzávěrka přihlášek je 25. dubna. Výběr nejzajímavějších námětů bude prezentován před mezinárodní odbornou porotu sestávající se s filmařů, popularizátorů vědy, distributorů a zástupců ESA. Dva vítězné návrhy obdrží odměnu €5000 a přístup k expertům z týmu vesmírné agentury, aby mohli svá témata dále propracovat a představit je ve finálovém kole. Z toho vzejde vítěz, jenž obdrží produkční podporu pro realizaci snímku.

Programy ESA jsou zaměřené na zkoumání planety Země, Sluneční soustavy a vzdálených vesmírných úkazů. Náměty tedy mohou mít rozptyl od laboratorní práce po vesmírné stanice či zkoumání života na Marsu. Podmínkou účasti je, že autor či autorka návrhu musí být z jedné z 22 členských zemí ESA.

Soutěž se nevztahuje pouze na dokumentární náměty. Další výzvy jsou otevřeny také pro fikci a animovaný film. Téma prozkoumávání vesmíru je však pro všechny tři kategorie společné, stejně jako rozsah námětu – jedná se o krátké filmy do 20 minut. Celá soutěž probíhá v anglickém jazyce.

Detailní informace spolu s přihláškou jsou k nalezení zde newworlds.esa.int




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty