Olomoucké letní kino v červenci přivítá špičkové cirkusové soubory

Olomoucké Divadlo na cucky připravuje na týden od 12. do 19. července mimořádně bohatou nabídku novocirkusových představení, workshopů a doprovodného programu pod širým nebem. Akce s názvem Cirkuskus proběhne v areálu Letního kina v Olomouci.

Cirkuskus přivede v červenci do Olomouce moderní cirkusová představení / Foto: (bra)Tři v tricku

„Po loňském úspěchu se souborem Cirk La Putyka, který jsme uvedli v Letním kině hned dvakrát, jsme se rozhodli zpestřit Olomoučanům prázdniny i letos,“ uvedla ředitelka Divadla na cucky Alžběta Kvapilová.

„Program jsme rozšířili na celý týden a vybrali nejen strhující show předních českých ansámblů, zajistili jsme také řadu workshopů, a to především pro děti. Tyto dílny nabízíme zcela zdarma,“ upozornila Kvapilová.

Diváci budou moci žasnout nad akrobatickými kousky, světelnými efekty, záplavou barev a smrští energie v podání Cirku La Putyka (uvede představení Kaleidoscope a novinku Kabaret Dynamit), Losers Cirque Company (představení Kolaps a rovněž úplná novinka v repertoáru s názvem Konkurz) a Bratrů v tricku.

Posledně zmíněný soubor uzavře týdenní program pohybovou humoreskou Plovárna, která se jako jediná uskuteční mimo areál Letního kina – a to přímo na Dolním náměstí, s volným vstupem.

Ceny vstupného jsou na ostatní představení 390 a 290 Kč, permanentku na ně nabízí Divadlo na cucky v omezeném počtu za 1.390 a 990 Kč.

Více informací o akci najdete na webu www.divadlonacucky.cz, kde rovněž probíhá předprodej vstupenek i rezervace workshopů.

PROGRAM

12. července 14.00

Párová akrobacie

Workshop s Losers Cirque Company.

12. července 19.00 Letní kino Olomouc

Losers Cirque Company: Kolaps

Promyšlená choreografie plná působivých akrobatických triků.

Kolaps je součást našich životů. Něco, co bortí, ničí, drtí… ale také nás posiluje a posouvá vpřed. Připravili jsme si pro vás promyšlenou choreografii a natrénovali působivé akrobatické triky, které vám dost možná naženou husí kůži. Jednoduchou čistou scénu dokreslují světelné efekty a podmanivá živá hudba. Překročte s námi svůj vlastní stín!

Námět: Petr Horníček, Tomsa Legierski, Matyáš Ramba

Režie: Tomáš Legierski

Choreografie: Matyáš Ramba

Účinkují: Petr Horníček, Lukáš Macháček, Matyáš Ramba, Vítězslav Ramba, Jana Telcová, Kristýna Stránská, Martina Illichová, Nikol Kopáčová, Ondřej Sochůrek, Mates Petrák, Jiří Bělka, Josefina Žampová, Vladimír Mikláš, Miloš Klápště, Michael Nosek

Trailer: https://youtu.be/uT57brYetlc

13. července 10.00 Letní kino Olomouc

Základy akrobacie a gymnastiky

Workshop s Losers Cirque Company.

13. července 22.00 Letní kino Olomouc

Cirkus Rwanda

Filmová projekce.

Česko / Slovensko, 2018, 75 min

Režie Michal Varga

Dokument o unikátní spolupráci pražského novocirkusového ansámblu La Putyka a rwandského souboru Future Vision Acrobat, jehož vznik v zemi rozvrácené genocidou inspiroval obdiv k tvorbě Cirque du Soleil. Principál souboru La Putyka se rozhodl, že vyhoví zájmu rwandského akrobatického souboru a společně s jeho členy vytvoří jedinečné představení, které Rwanďanům umožní být konkurenceschopní nejen v jejich domovině, ale i na evropském poli moderního cirkusu.

Eliseé jako dítě přežil rwandskou genocidu. Dnes ve své zemi, jejíž rozpočet ze 40% závisí na mezinárodní pomoci, vede akrobatickou skupinu složenou z osiřelých dětí. Eliseé věří, že děti ulice najdou v činnosti souboru smysl života a na chvíli budou šťastné. Většina Rwanďanů žije v představě, že všichni Evropané jsou pohádkově bohatí. Mnoho Evropanů má zase dojem, že Afričanům je třeba ve všem pomáhat. Co se stane, když se tyto dva odlišné světy propojí při tvorbě společného představení? Kdo komu vlastně víc prospěje?

14. července 14.00 Letní kino Olomouc

Cirkusové disciplíny

Workshop s Cirkem La Putyka pro zájemce od 6 let.

14. července 19.00 Letní kino Olomouc

Cirk La Putyka: Kabaret Dynamit

Elektrizující show, ve které smích střídá údiv a slzy úžas.

Kabaret Dynamit je novocirkusová kabaretní koláž současných a tradičních cirkusových výstupů, která je plná radosti z opětovného setkání umělců a diváků. Přijďte se nechat nabít na zbytek léta. Uvidíte členy souboru Cirk La Putyka i výjimečné hosty světových jmen v přátelském artistním souboji mladší a starší cirkusové generace.

Zažijete elektrizující show, ve které smích střídá údiv a slzy úžas. Budete se smát i dojímat, budete chtít tančit a zpívat a nebude se vám chtít domů. Nechte se svést barvami, energií a hravostí!

Hravá performance v režii Ethana Lawa, stálého člena Cirku La Putyka.

15. července 19.00 Letní kino Olomouc

Cirk La Putyka: Kaleidoscope

Cirkusová expedice za čistou radostí.

Šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně. Gag střídá trik a rytmická hudba smích, hypnotické obrazy kontrastují s letní party pod širým nebem. Tradiční se potkává s moderním, ostřílení putykáři se mísí s mladou cirkusovou krví. Celkem osm akrobatů, herců a tanečníků v představení probleskuje podobně jako barevné střípky v krasohledu.

16. července 10.00 Letní kino Olomouc

Komunikace hlasem – Hlas dechem – Dech životem

Workshop pro zájemce z řad seniorů.

Obsah workshopu:

Jak využívat dech při práci s hlasem a pohybem. Práce s artikulací a rezonancí hlasu. Využití dechu a hlasu při práci s dramatickým textem. Propojování těla s řečí. Těmto dovednostem se budou účastníci učit prostřednictvím metod, které přináší muzikoterapie, hlasová výchova a dramatická výchova. 

17. července 14.00 Letní kino Olomouc

Slackline

Workshop s Losers Cirque Company.

17. července 19.00 Letní kino Olomouc

Losers Cirque Company: Konkurz

Akrobatická show pestrá jako vylhaný životopis.

Losers Cirque Company uvádí Konkurz, ve kterém o vítězi rozhodnou sami diváci.

„My se vám ozveme!“ Věta, kterou alespoň jednou v životě slyšel každý. Dnes zazní znovu. Skutečně se ozvou ale jen jednomu z uchazečů, kteří se vyzbrojeni vyladěnými „CVčky“ právě pouští do boje o… O co? Záleží na tom vůbec? Budoucí vítěz teď musí odložit své pravé já, servítky a sebeúctu a dokázat, že je nejlepší. Nebo to alespoň předstírat lépe než ostatní. Uspět ve hře bez jasných pravidel rozhodně nebude snadné. Kdo přísné porotě předloží nejopojnější koktejl z talentu, přetvářky a ostrých loktů?

Režie: Petr Horníček

Účinkují: Karolína Křížková, Sára Stoulilová, Josefína Vandasová, Kirill Yakovlev, Petr Dlugoš, Adam Rameš, Lukáš Borik, Petr Dvořák, Jiří Bělka

18. července 10.00 Letní kino Olomouc

Contemporary dance

Workshop s Losers Cirque Company.

19. července 10.00 Letní kino Olomouc

Pohybové nadechnutí s příběhem

Workshop pro děti a rodiče.

Zveme vás na společné setkání dětí i dospělých s tancem, uvolněním, čerstvým vzduchem, světem a příběhem, který bude ožívat v našich tělech a myslích. Budeme čerpat z přírody, olomoucké architektury i příběhů, které všichni dobře známe. Po společném úvodu si dospělí budou moci zatančit a probudit svá těla, zatímco děti budou tvořit příběh všemi svými prostředky – pohybem, zvukem, slovem i jednáním. Následuje společné setkání, kde se vše propojí v jednu dokonalou skládanku. Spojte se sami se sebou, přírodou i svými dětmi v tvořivé situaci.

Lektorky: Kristýna Doubravová a Martina Brázdilová

19. července 19.00 Dolní náměstí

(bra)Tři v tricku: Plovárna

Pohybová humoreska volně inspirovaná novelou Rozmarné léto Vladislava Vančury. Nechte na sebe dýchnouti atmosféru časů minulých, kdy muži pečovali o své zdraví a tělesnou čistotu v říčních lázních. Nerobíce věcí užitkových, trávili i seberozmarnější léta v tvůrčí zahálce, rozmlouvajíce nad tématy světotvornými. Ve chvíli, kdy na prkna plovárenská zavítá dívka povahy nadmíru jemné, rozbíhá se děj a není v ničí moci, aby jej zadržel. K ďasu!

Svět, který uvidíte, jest z hravosti, neboť hra předchází před činy. A jelikož příchylnost dvou pohlaví jest starší nežli skály a moře, stává se hra zbraní v líté při o dívčí přízeň. A proto vejděte, vejděte bez zdráhání! Pánové dnes označili koupel za vlahou. Vyjasňuje se a k poledni bude vedro.

Představení je volně inspirováno novelou Rozmarné léto Vladislava Vančury. Poetiku tohoto autora převádí s lehkostí a jemnou groteskou do pohybové humoresky, v níž využívá cirkusových disciplín – žonglování, provazochodectví a párové akrobacie. Záhady. Humor. Srdcervoucí podívaná. Děti a vojsko platí skoro polovic.

Koncepce a režie: Veronika Riedlbauchová

Účinkují: Adam Jarchovský, Václav Jelínek a Kristýna Vlčková

trailery:

https://youtu.be/jZ3zlj5IsLU

https://youtu.be/_-Pe8GdvBPM

https://youtu.be/_VHk4bes8VI

Vstup volný.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty