Muzejní noc nabídne večerní plavby s hudebním doprovodem. Olodvorek se rozsvítí svíčkami

Plavby Olomouc opět chystají ve veřejném prostoru nespočet kulturních akcí. I když by se mohlo zdát, že podle názvu odkazují na dění jen kolem řeky, není tomu tak. Pod svými křídly mají i vnitroblok v centru města, OLODVOREK. Ten zahajuje třetí sezónu a láká příznivce živé kultury na nespočet koncertů. Na ty nejbližší se můžete těšit už tento pátek, 19. května, v rámci Muzejní noci.

Foto: Plavby Olomouc

V prostředí hořících svíček zahraje na Olodvorku v pátek Eva Týfová a Kristýna Dvořáková. V sobotu, 20. 5., na tomtéž místě proběhne první vernisáž mladé umělkyně Vaga Art a naváže na ni řada koncertů, přednášek a dalších kulturních akcí. Přehled interpretů nebo událostí je dostupný na stránkách plavbyolomouc.cz/olodvorek

„Na Olodvorku vítáme všechny umělce a nabízíme jim prostor k prezentaci. Podporujeme živou produkci, umění a kulturu celkově. Kvůli tomu jsme místo vytvořili. A jsme rádi, že ho začal využívat i neziskový sektor nebo nejrůznější organizace k pořádání akcí, beneficí a dalších programů,“ uvádí Šimon Pelikán, zakladatel a provozovatel Olodvorku.

Plavby Olomouc už zahájily i plavební sezónu, po několika letech se přesunuly zpět do centra na nově vybudovanou náplavku. V rámci zmiňované Muzejní noci proběhnou tento pátek plavby noční Olomoucí, neopakovatelnou atmosféru zajistí hudební doprovod v podobě houslí a saxofónu.

Blíží se i slavnostní otevření náplavky, kterého se společně se Statutárním městem Olomouc ujmou právě i Plavby Olomouc. Proběhne 10. června 2023 a jeho součástí bude i bohatý kulturní program pro dospělé i pro děti. V rámci otevření náplavky představí Plavby Olomouc i několik novinek.

„Denně jsem s řekou Moravou v kontaktu, realizovali jsme kolem ní desítky kulturních akcí, troufám si říct, že ji znám dobře, ale hlavně ji mám rád. Proto jsem městu nabídl pomoc s otevřením náplavky. Je to místo, které má velkou perspektivu, jak z hlediska konání menších akcí, tak z komunitního pohledu. Pravidla užívání jsou poměrně přísná, ale snažíme se být součástí jednání všech aktérů, kteří řeku užívají, abychom reflektovali jejich přání i potřeby a byli schopni nalézat kompromis vyhovující všem zúčastněným,“ doplňuje Šimon Pelikán.

Foto: Plavby Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty