V Olomouci po roce odstartoval ten největší a nejúžasnější pouliční festival v Česku!

Už jste navštívili největší pouliční happening v Česku? Tak vyrazte do ulic Olomouce! Dnes, tedy v sobotu 22. června zaplní náměstí a ulice krajského města festival Olomouc (o)žije, který představí více než stovku kapel a hudebníků hrajících nejrůznější žánry – rock, pop, šanson, blues, jazz, funky, lidovou muziku i vážnou hudbu. Vše odstartovalo už v poledne!

Téměř na každém rohu v Olomouci lidé tančí, zpívají a sdílí radost při vystoupeních lokálních i známějších umělců. Foto: pv

Během dne a večera uvidíte Olomouc jinýma očima – nasajete neuvěřitelnou atmosféru akce, poslechnete si zajímavé kapely, uvidíte tanečníky, výtvarníky a další umělce přímo na ulici, využijete nabídky dobrot v gastro zónách nebo v desítkách otevřených kaváren, bister, restaurací a vináren. Bohatý program chystají pořadatelé také pro děti.

Vystupuje celkem asi 130 umělců, tedy především hudebníků, ale i kouzelníků, tanečníků a dalších kumštýřů. Program je rozvržen od pravého poledne na celý den až do pozdních nočních hodin. Všechny účinkující i místa koncertů najdete zde na tomto odkazu

Festival je výjimečný tím, že nemá hranice. „Návštěvníky nesvazujeme jedním místem ani jevištěm, ba naopak jim dáváme možnost toulat se olomouckými uličkami a objevovat - nejen nejrůznější umělce, ale třeba i nové přátele, nebo místa, která jim jindy zůstávají skryta,“ popisuje ideu akce duchovní otec festivalu Štěpán Havran.

Podívejte se na video z minulého ročníku :)

Téměř na každém rohu lidé tančí, zpívají a sdílí radost při vystoupeních lokálních umělců a organizací (např. studenti hudební školy, skauti), známých interpretů (v předchozích letech např. Voxel, Marcell), profesionálů, amatérů, ale také zástupců místních menšin (např. romské nebo ukrajinské kapely). Všichni umělci vystupují dobrovolně, bez nároku na honorář. Je na divácích, zda se rozhodnou některého z nich během vystoupení podpořit, ať už příhozem do kasičky nebo digitálně prostřednictvím QR kódu.

A na co všechno se můžete těšit? „Je těžké vybrat ze stovky vystupujících umělců. Já osobně se těším například na bubenickou show Jumping Drums, výbornou KJ SAX, která hrála i pro bývalého prezidenta USA Billa Clintona, populární New Street Band, dechový show band Brass Avenue, Johanku Valáškovou alias New Castanets, šansoniérku La Boujeau, domácí Blues Power či Sugar & Spice Holding Company a řady dalších hudebníků a kapel,“ zve Štěpán Havran.

Více informací o festivalu najdou zájemci ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty