Šumperský VajbFest. Hudební hvězdy v září spojí síly pro charitu

Malou Vídeň rozezní nová hudební akce. Šumperský VajbFest láká na mladé zpěváky, i hudebnické stálice. Multižánrový festival zároveň pomůže Martinovi Klimešovi, který čelí dosud neznámé nemoci. Festival vypukne v sobotu 28. září ve 14 hodin.

Úspěšný zpěvák Sebastian bude jednou z hvězd nového hudebního festivalu v Šumperku. Foto: archiv

Na konci září zahrají v šumperském Pavlínině dvoře známí umělci napříč celým hudebním spektrem. Na VajbFestu zazáří hvězdy z českého popu i rapu. Hudebním výběrem i unikátním prostorem Pavlínina dvoru hodlají organizátoři oslovit všechny věkové skupiny. 

Vystoupí tak zpěvačka a zároveň závodnice rallye Olga Lounová, bývalý účastník reality show Survivor 2024 Sebastian, rapperské duo Refew a Jaroslav Oláh, Adam Mišík, nebo vycházející hvězda české hudební scény Pam Rabbit. „Chtěli jsme, aby si na festivalu našel každý to své,“ doplnil jeden za organizátory festivalu David Rýznar.

Letos se odehraje vůbec první ročník VajbFestu, který bude zároveň benefiční. Organizátoři totiž chtějí podpořit Martina Klimeše ze Šumperka. „Ten čelí neznámé nemoci, kterou lidstvo zatím nezná,“ přiblížil příběh chlapce jeho bratranec a organizátor festivalu David Rýznar.

Festival vnímají organizátoři jako příležitost pomoct. Po celou dobu bude na festivalu také charitativní stánek, kde bude jedinečná možnost zakoupit si fanouškovské předměty oblíbených interpretů a navíc podpořit Martínka. Je to tedy skvělá příležitost spojit příjemné s užitečným – užít si skvělou zábavu a pomoct tam, kde je třeba. „Jsme dohodnutí se všemi vystupujícími, že věnují kousek merche, který následně budeme prodávat a dražit,“ vysvětlil organizátor.

Jako na každém správném festivalu nebude chybět ani rozsáhlá nabídka jídla a pití. Krom vystoupení slavných hudebníků tak organizátoři lákají jak na zaběhlé značky, tak na lokální foodtrucky. K ochutnání budou americké burgery, asijská restaurace, nebo španělské speciality. Kdo by chtěl ale vsadit na jistotu, k dispozici budou také klasická známá jídla, jako jsou domácí langoše.

K dispozici bude také chill zóna, kde si návštěvníci mohou na chvíli oddechnout od festivalového ruchu a nabrat další síly mezi koncerty. S nákupem vstupenek by zájemci ale neměli meškat. První vlna prodeje vstupenek se zvýhodněnou cenou končí už tuto neděli 21. července. Další informace o akci jsou na webových stránkách festivalu.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj