Dnes do Pekařova! Jedinečné kouzlo horské vesnice plné flašinetářů z celé Evropy

Chrámové divadlo, hradčanský orchestr, historické kroje, ale hlavně flašinetáři z celé Evropy, to je dnešní Pekařovská pouť. Vydejte se do horské vesničky Pekařov, kde se dnes odehrává ta nejunikátnější pouť v celém Olomouckém kraji.

Do Pekařova míří flašinetáři z celé Evropy | Zdroj foto: Kudy z nudy

Obec Pekařov neboli německy Beckengrund má dávné kořeny, ovšem po odsunu německých obyvatel v roce 1945 téměř zanikla. S původními obyvateli zmizela i úžasná varhanářská a flašinetářská dílna. Dnešní pouť ji krásně připomíná. 


Setkání flašinetářů z různých zemí Evropy totiž evokuje šikovnost pracovníků někdejší pekařovské dílny Franz Kolb & Söhne. Vyráběly se tu nádherné flašinety a varhany. Hráči na archaické nástroje zavítají do Jeseníků nejen z různých koutů České republiky, ale ze Slovenska, Německa, Slovinska, Polska či Francie.  

Hlavní program už jednadvacátého ročníku populární Pekařovské pouti probíhá v sobotu 17. srpna. Začal už o půl osmé ráno, kdy byla sloužena mše svatá v kostele svatého Jana Křtitele ve Velkých Losinách. Odsud se pak poutníci společně vydají do Pekařova ke kapli Nanebevzetí Panny Marie.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj