Slavnosti vína na Poděbradech, obří lev v parku a další dobré nápady nejen na sobotu!

Co dělat v sobotu v Olomouci? Tento týden je víkendová nabídka akcí mimořádně bohatá a člověk může jen litovat, že neumí být na více místech současně!

Na Poděbradech dnes v poledne začínají Slavnosti vína | Foto: Olomoucké Poděbrady

Tak například kvalitní chutné víno. Na olomouckých Poděbradech proběhne druhý ročník Slavností vína! Vloni byly fajn, letos prý budou ještě lepší. Těšit se můžete na více než sedmdesát druhů dobrého vína, lidovou muziku Frgál Olomouc, nebudou chybět speciality k vínu a především šest vinařů. Navíc se tady samozřejmě dá koupat, podle hygieniků patří voda na Poděbradech k těm nejkvalitnějším pro koupání. 

Ve Smetanových sadech pořádá Šantovka akci s názvem Family Day. Jedná se o dobře vyváženou směs zábavy, fyzických aktivit, dobré gastronomie i vědeckého poznání. Peckou je atrakce v podobě šest metrů vysoké kovové a především mobilní loutky lva. Tento obří umělý tvor, na jehož obsluhu je potřeba dvou lidí, bude chodit po parku. Hodně zajímavá je i science zóna. Na jednom ze stanovišť budou moci lidé obdivovat práci speciálního robota stavícího domy. Jeho charakteristikou je přesnost, neúnavnost a rychlost, protože dokáže zdít 2x rychleji než konvenční způsoby stavby. Představí se také i další roboti. Firma SAMOHÝL MOTOR přiveze edukativní rozložitelnou laboratoř ŠKODA EDU.LAB, umístěnou ve speciálním kamionu. Uvnitř si návštěvníci budou moct vyzkoušet Apple Vision PRO, virtuální realitu, robotiku průmyslu 4.0., 3D tisk a trenažéry pro výrobu elektrické energie.

Ze Smetanových sadů nemusíte daleko, abyste vyzkoušeli dožínky. Konají se dnes v Pavilonu A, pořádá je Asociace soukromého zemědělství ČR – Olomouc a Přerov a jde oslavu úspěšné sklizně v letošním roce a poděkování za úrodu, kterou nám země darovala. Hlavním motivem této akce je prezentace našich hospodářství, produktů, služeb a úspěchů. Nedílnou součástí je i prezentace našich obchodních partnerů a spolupracujících firem. Těšit se můžete na zajímavý kulturní a odborný program, bohaté občerstvení z regionu, zemědělskou, zahradní a lesní techniku, hospodářská zvířata a koně a vše co souvisí se zemědělstvím.

V areálu atletického stadionu TJ Lokomotiva dnes a zítra pokračuje mezinárodní mistrovství ČR v hasičských sportech. To bylo zahájeno v pátek na Horním náměstí, kde stoprocentní nasazení soutěžících hasičů zaujalo stovky diváků.

A nezapomeňte, že dnes a zítra je v Arcidiecézním muzeu naposledy k vidění výstava unikátních výsledků rekonstrukcí obličejů dávných olomouckých knížat z rodu Přemyslovců!

Family Day ve Smetanových sadech láká i na zajímavou science zónu



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj