O5 a Radeček odehrají koncert pro zatopené Jeseníky. Každý na světě může být u toho a pomoci

Skupina O5 a Radeček odehraje ve čtvrtek 26. září od 19 hodin koncert na pomoc zatopeným městům a obcím na severu Moravy. Muzikanti, kteří sami pochází z postiženého podhůří Jeseníků, připravují live stream, který budou přenášet na Facebook a Youtube. Charitativního koncertu se zúčastní také zástupci zatopených oblastí, lidé budou moci přispět pomocí zobrazeného QR kódu.

Ve čtvrtek večer odehraje skupina O5 a Radeček charitativní koncert. Sledovat ho mohou lidé po celém světě. Foto: Pavlína Boráková / Jakub Kesl

„U nás doma se mnoha našim kamarádům, přátelům a příbuzným změnil život. Někteří přišli o všechno. Města a obce na Jesenicku v posledních letech udělaly velký kus práce, spousta věcí se zde nově vybudovala, teď je to pryč. Na obnovu může přispět každý, každá koruna pomůže,“ uvedl zpěvák Tomáš Polák. 

Kapela O5 a Radeček zahraje v akustických aranžích v přímém přenosu šest největších hitů. Mezi písněmi budou představeny tři sbírky, na které lidé mohou přispět a svou pomoc tak nasměřovat konkrétnímu místu zdevastovaného povodní. 

Nejste v tom sami

Koncert pro naše Jeseníky, jak se charitativní akce jmenuje, se uskuteční ve čtvrtek 26. září od 19 hodin ve spolupráci s Domem kultury Šumperk. Živý přenos budou vysílat sociální sítě kapely O5 a Radeček a partnerů koncertu. Sdílení přenosu potvrdily například TV Prima, TV Óčko, Rádio Impuls, Rádio Haná, Rej.cz, zasažené města a obce a další podporovatelé. 

„Původně jsme tento live stream plánovali k vydání nové desky, která vyjde právě ve čtvrtek o půlnoci. Pak přišli povodně, a tak nyní koncertem chceme vzkázat lidem v jesenických horách, že v tom nejsou sami,“ doplňuje frontman „Radečků“ Tomáš Polák. 




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1