V Olomouci společně vystoupí držitelé Anděla kapela Epydemye a vítěz Porty Zdeněk Hamřík

Jihočeská folková a folkrocková kapela Epydemye, známá svými energickými vystoupeními a hlubokými texty, se po úspěšných koncertech po celé České republice představí i v Olomouci. Společně s olomouckým folkovým písničkářem Zdeňkem Hamříkem vystoupí v sobotu 5. října od 19:00 v Domě u Parku.

Kapela Epydemye a Zdeněk Hamřík

Skupina Epydemye si posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi. Je považována za jednu z nejosobitějších kapel na současné folkové/písničkářské scéně. V jeden okamžik vás přinutí sednout si a poslouchat texty, aby vás vzápětí zvedla ze židle. Za desku Kotlina kapela získala žánrovou cenu Anděl 2015. Na tomto monotematickém albu zpracovala životní příběhy osobností československých dějin 20. století (Adolfa Opálky, Milady Horákové, Jana Palacha, Josefa Mašína a dalších). V roce 2019 vyšlo album Milé děti, které se dotýká současnosti a toho, čím kapela momentálně žije. Díky písním můžete se třemi rodiči prožít vzlety do výšin, strmé pády, lásky, touhy a příchod dětí, které obrací životy naruby. I tato deska získala nominaci na žánrovou cenu Anděl. V roce 2021 kapela vydala zatím poslední album Prosklený nebe. Deska je částečně inspirovaná pobytem v neratovském kostele v Orlických horách. Ve čtrnácti písních pojednává o uspořádání životních hodnot, nabízí pohled na dnešní společnost, vztahy a život. Kapelu tvoří Lucie Vlasáková (zpěv, kontrabas), Mirek Vlasák (zpěv, kytary), Honza Přeslička (zpěv, kytary) a Tomáš Hobzek (bicí).

Zdeněk Hamřík je olomoucký, původem mohelnický, folkový písničkář, kytarista, skladatel a pořadatel kulturních akcí. Na české hudební scéně se pohybuje od roku 1998. Vystupoval společně s Wabi Daňkem a Milošem Dvořáčkem, jako host na koncertech Věry Martinové či s irským písničkářem Markem Gearym. Jeho dlouhodobá koncertní spolupráce s písničkářem Petrem Rímským vedla k natočení klipu "Vlaštovky" ve spolupráci s TV Óčko. V roce 2009 zvítězil mezi 160 kapelami a písničkáři v Českém národním finále folkového a country festivalu Porta. Hamřík se do Olomouce vrátí po delší koncertní pauze společně s vynikajícím perkusistou Vladimírem Třebickým, se kterým nyní natáčejí základy pro novou desku.

Více informací: http://www.hamrik.cz a https://www.epydemye.cz/media/

Vstupenky: https://www.fairplay.events/cs/koncert-pisnickare-zdenka-hamrika-a-kapely-epidemie-2024



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1