Milý dárek na poslední chvíli? To nejlepší divadlo do vánočního obýváku

Moravské divadlo Olomouc nabízí speciální vánoční dárek. Pro diváky, kteří kvůli aktuálním opatřením nemohou usednout v hledišti divadla a užít si představení, i pro ty, kteří chtějí během svátků zůstat doma se svými blízkými, ale divadlo jim chybí, připravilo divadlo záznamy nejoblíbenějších inscenací. V nabídce jsou populární činoherní komedie Sluha dvou pánů a Když se zhasne a neméně populární opereta Mamzelle Nitouche. Záznamy budou přístupné od soboty 25. prosince do pátku 31. prosince.

Mamzelle Nitouche – Vladimíra Včelná, Barbara Sabella, Ivana Plíhalová | Foto: Daniel Schulz

„Vloni o Vánocích jsme kvůli protiepidemickým opatřením museli zavřít divadlo a s diváky se tak mohli setkat pouze on-line. Letos už sice můžeme hrát pro veřejnost, určitá omezení však nadále trvají. Proto jsme se rozhodli nabídnout divákům, kteří kvůli aktuálním opatřením nemají umožněný vstup do hlediště divadla, divadelní zážitek alespoň prostřednictvím on-line záznamu. Zároveň je tato akce určitým předvojem chystané videotéky, kterou bychom rádi spustili v příštím roce současně s novým webem Moravského divadla a kde by zájemci měli přístup k vybraným záznamům činoherních, baletních a hudebních představení,“ uvedl ředitel Moravského divadla David Gerneš.

V aktuální vánoční nabídce jsou tři populární tituly – komedie Sluha dvou pánů a Když se zhasne a opereta Mamzelle Nitouche. Všechna patřila k nejčastěji navštěvovaným představením. 

„Komedie Když se zhasne oslaví v březnu neuvěřitelných deset let na jevišti Moravského divadla a patří k nejstarším titulům na našem repertoáru. Sluha dvou pánů je v tomto směru podobným evergreenem. Obě inscenace mají přes sto repríz a jsme moc rádi, že se o ně budeme moct o těchto svátcích podělit třeba i s těmi, kteří teď do divadla z různých důvodů nemohou. Když se zhasne je navíc vánoční komedií, takže si letos můžete místo Lásky nebeské pustit nás,“ řekl s úsměvem umělecký šéf činohry Roman Vencl, který ve Sluhovi dvou pánů ztvárnil titulní postavu Truffaldina a v komedii Když se zhasne hraje učitele Artura.

On-line záznamy mohou být lákavé i pro diváky, kteří měli možnost vidět zmíněná představení naživo v divadle. Jedná se totiž o starší záznamy, kde v hereckém obsazení figurují bývalí členové souborů nebo hosté, kteří v současnosti již v daných titulech neúčinkují. V on-line verzi komedie Když se zhasne tak můžete spatřit Vendulu Fialovou a Vojtěcha Lipinu, v populárním Sluhovi dvou pánů zase Annu Stropnickou a v záznamu premiéry operetní inscenace Mamzelle Nitouche ze září 2019 je v hlavní roli k vidění a slyšení bývalá sólistka opery a operety Barbara Sabella.

Vstupenky na on-line záznamy zmíněných představení jsou v prodeji na webu Moravského divadla. Cena vstupenky je 100 korun. Pokud chcete podpořit olomoucké divadlo vyšší částkou, případně pokud budete zážitek ze sledování sdílet se členy rodiny, partnerem/partnerkou či přáteli, můžete si koupit dražší vstupné, a to až do hranice 500 korun. Součástí elektronické vstupenky je link s přímým přístupem k záznamu. Dovolujeme si upozornit, že jedna on-line vstupenka umožňuje pouze jeden přístup k videu s představením a opakované zhlédnutí tak není možné. Záznamy budou přístupné od soboty 25. prosince do pátku 31. prosince.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty