Radnice nabízí další finanční pomoc pro děti z rodin s nižšími příjmy

Olomoucká radnice vyhlásila novou výzvu k podávání žádostí o poskytnutí darů z Fondu pomoci olomouckým dětem. Vyčleněné finance pomáhají rozvoji volnočasových aktivit dětí. Slouží totiž k úhradě zájmových kroužků dětí, jejich pobytů v přírodě, lyžařských kurzů nebo školních společensko-kulturních akcí. Žádosti je možné podávat v termínu od 24. ledna do 16. února 2022.

Podpora slouží jak ke vzdělávání, tak i k mimoškolním, třeba sportovním aktivitám. | Foto: Luisella Planeta Leoni z Pixabay

Jde o přímou podporu dětí, která má formu účelově vázaného daru. „Snažíme se tak pomoci nízkopříjmovým rodinám dětí, které jsou žáky našich základních škol. Zároveň tím naplňujeme rovný přístup ke vzdělávání, kam samozřejmě patří i mimoškolní aktivity,“ objasnil náměstek primátora pro školství Karel Konečný.

O finanční podporu na zaplacení aktivit dětí ve volném čase se mohou ucházet zákonní zástupci nebo osoby odpovědné za výchovu žáků, kteří absolvují povinnou školní docházku s trvalým pobytem v Olomouci, nebo žáků plnících povinnou školní docházku ve školách na území města Olomouce. „Maximální výše daru pro jednoho žáka v jednom kalendářním roce může být deset tisíc korun, přičemž v jedné výzvě může být poskytnut dar maximálně do pěti tisíc korun,“ upřesnil náměstek primátora Konečný. Fond pomoci olomouckým dětem je zřízen v návaznosti na Koncepci rodinné politiky statutárního města Olomouce.

Žádosti v tomto kole výzvy je možné podávat od 24. ledna 2022 do 16. února 2022 včetně. Žádost se všemi přílohami musí být doručena datovou schránkou nebo emailem na jaroslava.vecerova@olomouc.eu. Případně poštou na adresu podatelny Magistrátu města Olomouce, odbor školství, Hynaisova 10.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty