Matteo, první miminko roku 2022, si dnes poprvé prohlédl rytířský sál olomoucké radnice

Matteo Hradil, první olomoucké miminko letošního roku, který se narodil 2. ledna po čtvrté hodině ranní, si dnes poprvé prohlédl obřadní síň olomoucké radnice. Mezi občany Olomouce ho tady přivítal náměstek primátora Otakar Štěpán Bačák. Slavnostního obřadu v rytířském sále radnice se zúčastnila také početná chlapcova rodina.

Foto: olomouc.eu, Blanka Martinovská

„Milý Matteo, srdečně tě vítám mezi občany našeho krásného města. Být první s sebou v životě nese mnoho výhod, ale někdy také dost nepříjemností. Já ti chci proto popřát prvenství hlavně tam, kde stojí za to být první. A tobě i celé tvé rodině hodně zdraví, lásky a spoustu šťastných chvil,“ popřál malému Matteovi náměstek Bačák.

Jako každý rok, i tentokrát čekala na první miminko roku spousta dárků. Statutární město Olomouc opět věnovalo tradiční zlatý řetízek s přívěskem se znakem města a peněžní dar ve výši 10 tisíc korun a nemohla chybět ani popelnice od Technických služeb města Olomouce plná plen a dětské kosmetiky. ZOO Olomouc věnovala chlapci plyšovou hračku a celoroční rodinné vstupné, stejně jako Knihovna města Olomouce, která přidala několik knížek pro nejmenší. Centrum Heřmánek pak přispělo balíkem dětské drogerie a zcela nový sponzor, SK Sigma Olomouc, předal bodýčko, deku a ručník s Matteovým jménem a logem klubu.

O kulturní doprovod celé slavnostní akce se postarali prvňáčci ze ZŠ Stupkova, malé Hanačky v krojích z Horky nad Moravou i hudebníci olomoucké filharmonie.

Foto: olomouc.eu/ Blanka Martinovská



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1