Čarodějnice, vatry, skákací hrady, diskotéky a májové polibky. Víkend naším objektivem

Ne že by jindy byla nuda, ale tento víkend byl opravdu nabitý akcemi. Problém byl především vybrat si v sobotu, kde bude člověk trávit čarodějnický večer s vatrou a dalšími povyraženími, v neděli zase lidé vítali nejoblíbenější měsíc zamilovaných. Někdo ho slavil hudbou, jiný polibkem a další na politickém mítinku.

Vatra na Poděbradech | Foto: Rej.cz

Olomoucký Rej se vydal v sobotu na čarodějnický rej na Olomoucké Poděbrady. Další veliká akce stejného zaměření probíhala pod taktovkou Radia Haná v Korunní pevnůstce a spousta menších pálení čarodějnic probíhalo v různých městských částech nebo v obcích okolo Olomouce.

TANEC, ČARODĚJNICE A FRONTY BEZ NADÁVÁNÍ

Na Poděbradech bylo vidět, že si tohle místo Olomoučané oblíbili. Vylepšený prostor před restaurací Terasa nabízí prolézačky a houpačky pro děti běžně, tentokrát byl doplněný o dvě skákací nafukovací atrakce a také o rovněž nafukovací zorbingové koule. Děti měly možnost zahrát si různé hry nebo si nechat pomalovat obličej, leckteré ale přišly převlečené za čarodějnice už z domova.
Šéf restaurace a autor programu zajistil oproti běžnému režimu nejméně trojnásobné množství prodejních míst nápojů a grilovaných lahůdek, i tak se ale žízniví a hladoví museli vyrovnat s půlhodinovou frontou. Nenadával ale vůbec nikdo, protože tady prostě bylo příjemně.
V 18 hodin vzplála veliká vatra s čarodějnicí, vyrobenou dětmi ze ZUŠ Miloslava Stibora. Hned poté začal koncert kapely Free Fallin, která hrála až do pozdního večera. U vatry či u vedlejšího komornějšího táboráku si desítky lidí opékaly tradiční špekáčky, kdo si zapomněl uzeninu přinést z domu, mohl jej koupit na místě. Velmi příjemné strávené odpoledne i večer přinese Olomouckým Poděbradům nepochybně další desítky či spíše stovky fanoušků.

Děti měly v sobotu na Poděbradech velký výběr zábavy | Foto: Rej.cz

V samotné Olomouci v sobotu ve večerních hodinách duněly z pevnůstky hity kapely No Name, jejíž fanoušci velmi solidně zaplnili tamní amfiteátr. Kapela díky nažhavenému publiku přidávala několik skladeb, takže se ohňostroj, avizovaný na desátou, posunul asi o dvacet minut. Za úryvků z filmů Trhák či Dívka na koštěti poté létaly k nebi petardy a barevné rachejtle, ohňostroj pak sklidil potlesk. Tím skončilo sobotní pálení čarodějnic.

MÁJOVÁ SLAVNOST BAVILA DĚTI I FANOUŠKY LEDECKÉHO

Tradiční Májová slavnost na Korunní pevnůstce přinesla také v neděli pestrý program s koncerty Janka Ledeckého, Voxela a kapely O5 a Radeček a také jednu velkou novinku – nové olomoucké radio Metropole!
Slavnost zahájil na hlavní stage písničkář Voxel se svými songy V naší ulici, Život je krásný aj. Poté hudební skupina 05 a Radeček dostala do varu posluchače písněmi Máš mě na svědomí, LOVEní, Vloupám se a dalšími. Koncert Radečků vyvrcholil speciálním přídavkem. Kapela O5 a Radeček a jediné místní soukromé rádio v Olomouckém kraji Radio Haná totiž slaví 30 let od založení. Frontman kapely Tomino Polák si zazpíval s týmem Radia Haná narozeninovou písničku.

O5 a Radeček v Korunní pevnůstce | Foto: Radio Haná

„Je nám potěšením, že jsme i naše 30leté výročí mohli oslavit spolu s Radiem Haná, jelikož nás podporuje od úplného začátku. Je to pro nás významný den. Cítíme se tu jako doma, co víc si přát,” uzavírá Tomino Polák ze skupiny O5 a Radeček. A 30leté výročí oslavil i Janek Ledecký, který je 30 let na sólové dráze, 30. narozeniny letos oslaví Voxel a 30 let od založení má i narozeninový partner akce firma Cazer. Spolu s oslavou narozenin se na pódiu slavilo i narození nového radia.
Křest nového radia Metropole, které je už třetím programem Radia Haná, přinesl další obrovskou dávku radosti a emocí. Logo nového radia Metropole pokřtil spolu s týmem ředitel Radia Haná Ing. David Foretník. Radio Metropole plné moderní hudby naladíte na vlně 92FM a začne hrát 7. května 2022 v 11:55.
“S obrovskou pokorou chceme srdečně poděkovat všem partnerům této akce, bez kterých by to nešlo. Obrovské díky vám i našim posluchačům, děkujeme, že jste přišli a oslavili to spolu s námi takto radostně a velkolepě,” děkoval programový ředitel Radia Haná Marek Berger.
“V půlce koncertu začalo pršet a nikdo neodešel, to je ta největší prověrka posluchačů Radia Haná,” dodává skromně Janek Ledecký, který velkolepě uzavíral svým vystoupením celou akci. Hity jako Právě teď, Na ptáky jsme krátký a dalšími rozezpíval celý dav fanoušků.
Neděle na pevnůstce byla příležitostí pro celou rodinu užít si den plný zábavy, tance a toho nejlepšího hudebního výběru na jednom místě. Divadlo Tramtarie mělo přichystanou pohádku O Pračlovíčkovi.
Mezi dalšími skvělými účinkujícími byli Popová škola Dětského domova v Olomouci, taneční skupina Lola’s Dance, Animáci, sokolníci ze Sovince s dravými ptáky, Vězeňská služba ČR s ukázkou eskortního vozu, zábavní atrakce pro děti, DJ Zbyňa Stružka, poníci, fotokoutek, korfbalové hřiště, výstava aut, občerstvení a soutěže.

Poděbrady | Foto: Rej.cz

Poděbrady | Foto: Rej.cz

Poděbrady | Foto: Rej.cz

Májová korunní pevnůstka | Foto: Rej.cz

Májová korunní pevnůstka | Foto: Rej.cz

Májová korunní pevnůstka | Foto: Rej.cz

Májová korunní pevnůstka | Foto: Rej.cz

Májová korunní pevnůstka | Foto: Rej.cz

Májová korunní pevnůstka | Foto: Rej.cz



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1