Olomoučtí patrioté milují historii města. Zbrusu nová Historická akademie má první absolventy

Jedinečný cyklus přednášek s vycházkami do terénu nazvaný Historická akademie připravil odbor cestovního ruchu, kultury a sportu. Na konci srpna si 32 absolventů vyzvedlo na radnici certifikát z rukou náměstkyně primátora Markéty Záleské.

Foto: olomouc.eu/ Blanka Martinovská

„Historie je naším společným koníčkem a olomoucké dějiny jsou krásné a bohaté,“ řekla náměstkyně Markéta Záleská při předání, které se konalo symbolicky v Týdnu vojenské historie.

Program by určený nadšencům a milovníkům historie a někteří účastníci kvůli němu jezdili i z daleka a v obřadní síni nešetřili slovy chvály.

„Naše rodina je rodinou patriotů, žijeme tady od roku 1904 a o město se stále zajímáme. Spoustu věcí jsem sice znala, ale unikaly mi některé souvislosti. Třeba jsem netušila, jak to vypadalo za Androvým parkem, jaký tam byl úžasný park a rekreační zóna propojená s centrem,“ řekla jedna z absolventek Lenka Vidovičová.

Z absolventů se sice nestanou oficiální průvodci, ale certifikát má symbolickou a vzpomínkovou hodnotu. Náměstkyně Záleská navíc potvrdila, že akademie by se měla v příštím roce opakovat s novými tématy.

Foto: olomouc.eu/ Blanka Martinovská




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj