Jitrocel dostane 100 tisíc na rehabilitace dětí! Dobroběh vydělal 80 tisíc, zbytek přidají z Horky

Rekordní vybranou částkou skončil třetí ročník Dobroběhu, který 4. září uspořádalo sdružení Dobré místo pro život. Při Dobroběhu bylo vybráno 80 tisíc korun a dalších 20 tisíc korun do společného balíčku přidali pořadatelé. Děti z Lokomočního centra Jitrocel tak dostanou na rehabilitace plných 100 tisíc korun!

Foto: archiv Dobré místo pro život

„Moc děkuji všem, kteří se do třetího ročníku zapojili a pomohli nám k tak dobrému výsledku,“ uvedla viditelně spokojená vedoucí závodu Alice Mikešová. Více než 150 běžců se zúčastnilo hlavního běhu na 5 kilometrů. Letos ale pořadatelé nabídli i další soutěže a zábavu pro děti i pro ty, kterým zrovna vytrvalostní pětikilometrový běh tolik nevyhovuje.

Sportovnímu vyžití pomohla účast borců z přípravky Svišti v pohybu. Do soutěží se už tradičně zapojili také někteří fotbalisté Sigmy Olomouc, konkrétně Jáchym Šíp, Filip Slavíček a Michal Vepřek, objevil se i bývalý reprezentant David Rozehnal. Výtěžek ze startovného a z darů od různých sponzorů činil okolo 80 tisíc korun.

V Horce nad Moravou se odehrál dětský den. Zde se podařilo na dobročinný účel vybrat 20 tisíc korun, které pořadatelé současně s Dobrým místem pro život předali centru Jitrocel.

Vybrané peníze budou použity na rehabilitační cvičení pro fyzicky postižené děti, klienty Jitrocele. „Jedná se o neurorehabilitační cvičení, které děti absolvují ve speciálních oblečcích několikrát týdně. Cvičení jim významně pomáhá, ale bohužel jej nehradí pojišťovny, takže je pro nás tato pomoc velmi cenná,“ uvedl Stanislav Birčák, jednatel Jitrocele.

Dobroběh je jednou z aktivit Dobrého místa pro život, které v Olomouci vede už řadu let Věra Zukalová. Dobroběh byl přerušen covidem a zákazem hromadných akcí, nyní chtějí pořadatelé navázat a pravidelně ho pořádat každý rok. 

Foto: archiv Dobré místo pro život

Foto: archiv Dobré místo pro život

Foto: archiv Dobré místo pro život

Foto: archiv Dobré místo pro život



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj