Polsko chutná a zní lahodně. Přijďte dnes ochutnat na olomoucké Horní náměstí

Vynikající bigos, zapiekanku, domácí klobásy, perníčky, řemeslné pivo a další speciality od našich severních sousedů můžete dnes ochutnávat až do 17 hodin na Horním náměstí. Vrcholí zde Polská sezóna, která do Olomouce přivedla umělce, kuchaře a zástupce nejvýznamnějších kulturních měst. Přijďte se podívat, rozhodně to stojí za to.

Výborné polské gastronomické speciality, například zapiekanka, jsou na náměstí k ochutnání i dnes. | Foto: Rej.cz

Odkud je legendární krakovský drak, proč je Vroclav plná skřítků a kdy se v Lodži koupou sloni?  Jak chutnají vroclavské perníčky? Představují se tady krásné polské, potažmo slezské historické metropole Krakov, Vroclav a Nysa, industriální Lodž s originálními kulturními památkami v bývalých fabrikách nebo regiony s jedinečnou přírodou, jezery a hlavně baltským pobřežím. Představuje se i Slezské vojvodství, Opolská aglomerace a vojvodství a Polská turistická organizace POT. Na náměstí můžete zhlédnout i venkovní výstavu K Baltu! Poznejte polské Pomoří, nebo si vybrat z nabídky polských pivních speciálů, polského občerstvení, ale také menu v blízkých restauracích.

V pátek večer se na náměstí odehrály i dva velmi příjemné koncerty kapel Slow Sunset a Psio Crew. V sobotu v 16 hodin se uskuteční procházka po polských stopách v Olomouci. Městem provázejí Jan Jeništa a Michaela Zormanová z katedry polonistiky Univerzity Palackého. Sraz Horní náměstí před orlojem, účast je volná.

Více zde https://polskasezona.olomouc.eu/

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz 



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj