Před vánoční Olomoucí nás čeká ještě svatomartinská. Na Horním i Dolním náměstí!

Čas otevírání letošních vín se blíží! Nenechte si 11. a 12. listopadu ujít Svatomartinskou Olomouc! Těšit se můžete nejen na bohatou nabídku vinařství na Horním i Dolním náměstí, ale také na tradiční svatomartinské speciality, cimbálovou muziku i ohňovou show.

Svatomartinská Olomouc | Foto: olomouc.eu

Pro letošní rok spojily síly Kulturní Olomouc, a.s. a Olomoucká vinná společnost a připravily pro Olomoučany i návštěvníky města bohatý program na obou náměstích. V pátek 11. listopadu od 11 do 22 hodin a v sobotu 12. listopadu od 10 do 22 hodin budete moci ochutnávat a nakupovat svatomartinská a mladá vína z více než 25 vinařství. Nemůže samozřejmě chybět nabídka tradičních svatomartinských specialit a podzimních pochoutek. Atmosféru doplní cimbálová muzika, pro děti budou připravené hry a tvořivý program a po setmění návštěvníky oslní ohňová show.

Jste-li mimoolomoučtí a rádi byste si společně s námi užili Svatomartinskou Olomouc, neváhejte využít zvýhodněných pobytových balíčků. Jejich součástí je totiž i voucher na košt vína na Dolním náměstí. Podrobnosti i konkrétní nabídku najdete na www.moraviaforyou.cz

VÁNOČNÍ STROM JE JEDLE. I LETOS PŘIJEDE Z HLUBOČEK!

Olomoucké vánoční trhy pak začnou 18. listopadu, slavnostní rozsvícení stromu je připraveno na neděli 20. listopadu. Vánoční trhy budou vládnout centru Olomouce až do 23. prosince.  

Vánoční strom připutuje do Olomouce už 13. listopadu z Hluboček. V tamní ulici Dukelských hrdinů roste na hranici pozemků asi čtyřicetiletá jedle a sousedi se již obávají o bezpečnost jejich domu. Kácení se uskuteční v neděli 13. listopadu od 8 hodin přípravou techniky, v 9 hodin samotné kácení a po 11. hodině by měl tento vzácný jehličnatý náklad vyjet směr olomoucké Horní náměstí. Také loňský vánoční strom pro Olomouce pocházel z Hluboček a také tehdy to byla jedle! 





INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj