Vánoční obchůdky daly šanci dětem z dětského domova. Z vydělaných peněz zaplatí lyžařský vlek

Malí obchodníci z Dětského domova Šance v Olomouci se již potřetí zapojili do projektu adventních Obchůdků s Albertem. Během adventního víkendu 2. a 3. prosince si vyzkoušeli, jaké to je, stát tváří v tvář zákazníkům a prodávat své vlastnoručně zhotovené výrobky. Díky své šikovnosti vydělali částku 10 553 korun, která jim pomůže při lyžařském pobytu.

Foto: Dětský domov Šance Olomouc

Projekt Nadačního fondu Albert, který organizaci přispívá na nákup materiálu, pomáhá dětem osvojit si základy finanční gramotnosti a připravit se na vstup do dospělého života. Děti z Dětského domova Šance v Olomouci si v rámci něj prošly celým procesem od výroby produktů, přes nacenění, až po komunikaci se zákazníky a samotný prodej.

„Pro naši organizaci je projekt Obchůdků s Albertem příjemným zpestřením. V kreativním procesu měly děti volnou ruku a výsledky byly skutečně krásné. Zároveň si však během nacenění a prodeje hravou formou osvojily, jak dobře nakládat s penězi. Musím naše obchodníčky pochválit, vedli si skutečně skvěle. Za krásný výdělek můžeme pořídit jízdenky na lyžařské vleky, na které jinak v rozpočtu nezbývá tolik peněz,“ říká Dalibor Křepský, ředitel DD Šance..

Za utržené finance ve vánočních Obchůdcích s Albertem plánuje Dětský domov Šance zakoupit jízdenky na lyžařských vlecích. „Jsme rádi, že obchůdky díky velkému zájmu organizací pomáhají již pojedenácté. Letos jsme postavili téměř pět desítek charitativních stánků a navštívili 32 měst po celém Česku. Děkujeme všem zákazníkům, kteří přišli malé obchodníky svým nákupem podpořit, a přejeme všem krásné Vánoce,“ uzavírá Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Foto: Dětský domov Šance Olomouc

Foto: Dětský domov Šance Olomouc



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj