Xindl X, Václav Marhoul, Adrian Jastraban a další. Olomoucká Generál Párty zaplnila Jazz Tibet Club

Večírek na podporu generála Petra Pavla před druhým kolem volby prezidenta během pár dní připravili občanští aktivisté z Olomouce. Do Jazz Tibet Clubu dorazila v sobotu řada osobností a klub byl už na začátku zcela zaplněný. Během večera přicházeli další a další lidé

Xindl X | Foto: Rej.cz

Velkou část Generál Párty provázeli písničkáři Xindl X Voxel, závěrečný koncert obstarala kapela Sugar and Spice Holding Company. Mezi písničkami na pódiu vystoupily osobnosti z Olomouce i z Prahy.

O svých důvodech podpory Petra Pavla ve druhém kole prezidentské volby hovořil například výtvarník a vizuální umělec Jiří David, mimo jiné autor obří plastiky Revoluce, vystavené v Olomouci na Palachově náměstí, a také herci Adrian Jastraban a Ivana Plíhalová. Celou párty moderovala Jana Posníková, členka činohry Moravského divadla Olomouc. Velký ohlas vzbudilo vystoupení Václava Marhoula, scenáristy, režiséra, herce Divadla Sklep a filmového producenta. "Na Hradě vlaje prezidentská standarta a na ní je napsáno Pravda vítězí. Pokud pan generál vyhraje a přemůže tu zbabělou krysu, v tom případě bude té standarty hoden a naplní její heslo. Pokud by snad vyhrál ten druhý kandidát, potom může nad Hradem vlát klidně černá vlajka s nápisem Lež vítězí," řekl mimo jiné Václav Marhoul. Nechyběl ani vůbec první olomoucký hejtman Jan Březina. Ten připomněl osobní dobrou zkušenost z práce s Petrem Pavlem. "S jeho týmem odborníků jsme před dvěma lety vytvořili praktické podklady pro optimální zvládnutí covidové krize, které jsme pak předali tehdejšímu premiéru Babišovi. Ten ho sice možná použil, ale nejspíš jako podložku pod skříň, protože druhou vlnu covidu jsme zvládli stejně hrozně jako tu první," vzpomínal Jan Březina

Po celou dobu byla promítána série reportážních fotografií Jana Šibíka, kterou renomovaný fotograf pro tuto akci sám vybral a uspořádal. Ze záznamu pozdravil své olomoucké příznivce sám kandidát Petr Pavel a dále jeho podporovatelé, například režisér Jan Hřebejk, který nezapomněl připomenout, že za posledních několik let nenatáčel nikde jinde tak často jako právě v Olomouci, herec Martin Dejdar a divadelní režisér David Drábek. 

„Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář a v případě mimoolomouckých si platí i cestu a ubytování v Olomouci,“ upozornil už před akcí jeden z pořadatelů party David Hrbek. Vedle něj se na pořádání Generál Párty podíleli Daniel Machač, Marie Machačová a Petr Balej. Akce trvala přibližně tři hodiny a zaujala stovky lidí. Party proběhla ale v příjemné pozitivní atmosféře bez útoků na konkurenčního kandidáta. Výjimkou byla jen lehce peprná slova Václava Marhoula.

Xindl X | Foto: Rej.cz

Voxel | Foto: Rej.cz 

Voxel | Foto: Rej.cz

Václav Marhoul | Foto: Rej.cz

Jiří David | Foto: Rej.cz

Jazz Tibet Club | Foto: Rej.cz

Jazz Tibet Club | Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty