Dnes na tržnici: úžasné salámy a sýry, olivy a další gastronomické poklady z Apeninského poloostrova

Olivy, olivový olej, italské sýry, uzeniny, zelenina nakládaná v oleji, typické slané pečivo, sladkosti ze Sicílie a další. Přijďte se podívat na olomouckou tržnici a ochutnat typické produkty italské gastronomie.

Foto: Rej.cz

Italské trhy Olomouc se konají dnes do 20 hodin. Ve stáncích najdete všechno možné, co si spojujeme s italskou kuchyní, i to, co jste třeba ještě nikdy neochutnali. „Nabízíme tady salámy s lanýži, oříšky, fenyklem, česnekem, pikantní i klasické,“ vyjmenovává Simone, sympatický mladý prodavač z Turína. Při nákupu více kusů lahodných luxusních salámků poskytuje zákazníkům slevu.

Podobně vstřícní k zákazníkům jsou i další prodejci, ať už si chcete domů odnést skvělé italské tvrdé sýry, produkty z oliv, sušená či nakládaná rajčata, víno, prosecco nebo něco sladkého. "To je sýr pro červený víno a ten je dobrý k pivo," říká italskou češtinou dívka z regionu Veneto. Další stánek nabízí i italské kabelky, batůžky a různé doplňky. Koupit se tady dá i nejznámější italské pivo Moretti. 

Akci pořádá společnost Ungaro International. Místo konání na tržnici není podle prodejců zvoleno moc dobře, kromě doby, kdy se tu konají zahradnické a zelinářské trhy, tu moc lidí není. Snad pořadatel příště vybere frekventovanější místo. 

Foto: Rej.cz a Výstaviště Flora Olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty