Kabát, David Koller, Karel Roden, minipivovary, vinaři... FunPark slibuje léto plné hvězd a potěšení

Hodně nabité bude tohle léto v Olomouci. K akcím, které pořádá město, univerzita nebo třeba olomoucká divadla, se přidává i FunPark na Šantovce. A to opravdu dost našlapaným programem! Bude tu festival minipivovarů, přehlídka vinařů, divadelní představení s velkými hvězdami typu Karla Rodena nebo koncerty legend jako je kapela Kabát či zpěvák David Koller.

FunPark připravuje na léto desítky zajímavých akcí! / Foto: archiv

Galerie Šantovka zahajuje letní program ve svém FunParku, který leží na venkovním parkovišti za Mlýnským potokem. Zde se během léta mohou návštěvníci těšit na řadu koncertů populárních hudebníků jako je David Koller, Kapitán Demo, Majk Spirit, kapely Slza či Kabát. Divadlo na Šantovce v červenci naplno rozjede ve FunParku svou letní scénu, kde diváci uvidí zábavné stand-upy, Karla Rodena, Václava Koptu, Pavla Lišku či Jana Révaie.

Již nyní láká nejmladší generaci nejdelší překážková dráha ve střední Evropě nebo pumptrack – trať pro jízdu na koloběžkách, kolech nebo boardech. Pro fanoušky sportu je tu série televizních přenosů z fotbalového Eura, samozřejmostí je dobré jídlo a pití po celou sezónu. Organizátoři zvou také na festival minipivovarů či vybraných vinařství z jihu Moravy.

Pro malé návštěvníky přichystal FunPark pro letošek novinku – pumptrack, což je uzavřená dráha ve tvaru obdélníku určená pro jízdu na kole, koloběžce, longboardu, skateboardu nebo kolečkových bruslích. Tuto jedinečnou atrakci si můžete užívat denně zdarma až do konce letních prázdnin.

Sportovní atmosféru v červnu umocňují přenosy fotbalových zápasů EURA. Fanoušci fotbalu mohou ve FunParku sledovat všechny zápasy fotbalového turnaje na velké LED obrazovce a k tomu se osvěžit pivem z rotující pípy.

Malé, ale skvělé: festival minipivovarů!

Milovníci piva jistě ocení Festivalu minipivovarů, který je plánován 24. – 26. června. Účast přislíbily například pivovary Tvarg, Nachmelená opice, Sternbeer, Ničitel nebo Beskydský pivovárek.

Červenec odstartuje festivalem Vinaři na Šantovce (9. – 10. července), kde se představí prestižní moravská vinařství, jako jsou Sonberk, Michlovský, Mikrosvín, Stávek, Kadrnka a další. V rámci této akce vystoupí v pátek Roman Paulus z restaurace Lobster se svou cooking show. Festival vyvrcholí sobotním koncertem Davida Kollera. Návštěvníci se mohou přihlásit také do sommeliérských workshopů, kde je profesionální degustátoři zasvětí do tajů vinařského světa.

Kapitán Demo, Slza a Kabát!

O týden později se mohou návštěvníci těšit na populární kapelu Slza, která svými hity potěší nejednoho fanouška moderního popu. První měsíc letních prázdnin zpestří i divadelní standupy. Vaši bránici budou atakovat pánové z olomouckého tria Děláme to ve třech a Daniel Ferenc, který je znám svým nekorektním humorem. Těšit se můžete také na cestopisnou přednáškou Pavla Lišky, Jana Révaie a Hynka Bernarda, kteří pohovoří o svých cestách na motorce po USA.

V srpnu budou návštěvníci moci přijít na koncert legendární kapely Kabát. Druhý prázdninový měsíc vystoupí také Kapitán Demo či raper Majk Spirit. Pro všechny, kterým se již stýská po kulturním životě, připravilo Divadlo na Šantovce populární divadelní inscenace známých pražských divadel. První z nich nese název Otevřené manželství z dílny Studia Dva, kde se představí Karel Roden a Jana Krausová (viz foto z představení). Diváky potěší také inscenace Sex noci svatojánské, kde v hlavních rolích diváci uvidí Václava Koptu, Barboru Munzarovou a Mášu Malkovou. Představení vzniklo v produkci Komorního divadla Kalich.

Na večeři můžete zkusit něco z produkce stánku Maso v housce, který nabízí grilované speciality připravované metodou low&slow. Na rotující pípě se ve vedlejším stánku střídat speciály z regionálních pivovarů a nabídku doplňuje sortiment baru Jack Daniel´s. Galerie Šantovka se rozhodla spojit svoji letní scénu s olomouckými osobnostmi, které propůjčily svoje tváře největšímu letnímu festivalu ve městě. Na reklamních plochách nebo internetových bannerech tak lidé uvidí fotbalistu Sigmy Olomouc Romana Hubníka se synem, moderátorku Rádia Haná Martinu „Qweetko“ Procházkovou, kouzelníka Karla Pomahače, zpěvačku Terez Wrau, kavárníka Petra Rajta nebo vinaře Davida Chaloupku. Fotografem celého projektu byl Lukáš Navara.

Na konci srpna se FunPark promění v pouť, která měla loni u návštěvníků velkou oblibu.

Mapa FunParku: https://mapy.cz/s/menovudeha

Přehled akcí: http://www.funparksantovka.cz/



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty