Olomoucká Campanella veze tři zlaté medaile z mezinárodního festivalu v Tokiu!

Velký úspěch zaznamenal populární pěvecký sbor Campanella Olomouc na 6. ročníku festivalu pěveckých sborů v japonském Tokiu. Na festivalu Tokyo International Choir Competition získal olomoucký sbor tři zlaté medaile!

Pěvecký sbor Campanella Olomouc slavil tři zlaté medaile na festivalu v Tokiu | Foto: FB Pěvecký sbor Campanella Olomouc

V silné konkurenci japonských, čínských, kanadských a dalších souborů získali zpěváci a zpěvačky z Olomouce několik perfektních úspěchů. Mezinárodní porota rozhodla, že se stali absolutním vítězem kategorie A2, tedy kategorie sborů od 13 do 18 let, zlatou medaili si vysloužili v kategorii folklórní hudby a zlato obdržela i sbormistryně Jana Synková jako nejlepší dirigentka celého festivalu.

„Jsme v šoku! Jsem ubrečení a šťastní,“ znělo stručné a výstižné sdělení, které nechali včera na sociálních sítích členové sboru Campanella. Cesta do Tokia se opravdu stala velkým triumfem olomouckého sborového zpěvu. Finančně náročnou cestu do japonské metropole přitom pěveckému sboru pomohly zrealizovat některé olomoucké firmy. 

Pěvecký sbor Campanella byl založen v roce 1967. Od svého založení je sbor významnou součástí kulturního života města Olomouce. Campanella za dobu své existence uspořádala více než 2000 koncertů a absolvovala rozsáhlé turné po různých zemích Evropy, Asie, Ameriky a Afriky, včetně úspěšné reprezentace na mezinárodních festivalech a soutěžích.

Sbor je součástí ZUŠ CAMPANELLA Olomouc a navštěvují ho zpěváci, kteří absolvovali několikaletou sborovou přípravu v rámci přípravných pěveckých oddělení. Repertoár sboru je široký a všestranný a sahá od gregoriánského chorálu, renesanční polyfonie a klasicismu až po současné autory. Velkou část repertoáru sboru tvoří lidové písně z celého světa.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj