Dobrý tip na prázdninovou hru pro děti: Olomoucká hledačka!

Vlastivědné muzeum v Olomouci nabízí pro všechny malé a velké děti novinku – Olomouckou hledačku! Jejím tématem je soubor barokních kašen, který se nachází v historickém centru města. Pro úspěšné hledače máme nachystaný malý dárek!

Olomoucká hledačka vede hráče kolem všech slavných kašen. / Foto: VMO

Jak na to? Nejprve si vyzvedněte pracovní list – stačí si pro něj přijít na recepci Vlastivědného muzea v Olomouci (otevírací doba) nebo si jej můžete sami doma vytisknout (pracovní list si můžete stáhnout zde). Nezapomeňte si vzít na cestu psací potřeby.

Na pracovním listu najdete mapu, ve které jsou kašny vyznačeny. Můžete si také naskenovat QR kód a postupovat podle mapy on-line.

Potom už stačí vyrazit k první kašně! Ta se nachází na Dolním náměstí. Poté můžete pokračovat podle pořadí v pracovním listu. Ale pozor, kašny jsou v něm seřazeny chronologicky – od nejstarší po nejmladší. Trasa je tak dlouhá asi 2,4 km a budete při ní chodit tam a zpět přes centrum města. Pokud si tedy chcete cestu zkrátit, kašny lze navštívit v libovolném pořadí. Začít tak můžete například hned naproti muzea u kašny Tritónů.

V pracovním listu se vám každá kašna představí a prozradí informace o původu svého jména. Abyste získali závěrečnou tajenku, je třeba u každé kašny zodpovědět jednu otázku.

Po vyřešení tajenky se můžete vrátit do Vlastivědného muzea a ukázat na recepci vyplněný pracovní list s tajenkou. Obdržíte za to malý dárek! Pracovní list vám zůstane a vy se pak doma po naskenování QR kódu na jeho konci dozvíte více zajímavých informací nejen o barokních kašnách v Olomouci!

Olomoucká hledačka vás provede tajemstvím olomouckých kašen. / Foto: VMO

Olomoucká hledačka vás provede tajemstvím olomouckých kašen. / Foto: VMO



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1