Tajemná Zahrada v areálu starého kláštera: v centru otevřeli nový půvabný zahradní bar

Za touhle oprýskanou vysokou zdí byste asi příjemný bar nehledali. Přesto tam je. V Mlýnské ulici, naproti poliklinice u tržnice, v místě, kde obvykle jen nechávají řidiči auta při cestě do centra, je od středy každý den od 15 hodin otevřená branka, která vede do půvabného prostředí kláštera voršilek u svaté Kateřiny. Zahrada, která tady je, dala baru i jeho název.

Bar Zahrada / Foto: Rej.cz

Bar Zahrada nabízí mnoho variací zahradního posezení – pohodlné kovové zahradní stolky a židle, klasické hospodské dřevěné lavice i stylové lavičky, jaké bývaly desítky let v městských parcích. Uvnitř jednoho malého prostoru, přikrytého korunou stromů, jsou schována dvě pískoviště, uvnitř dalšího je houpačka. Můžete sem tedy s dětmi, a jak jsme si ověřili, klidně i se psem.


K dispozici je velký výběr nápojů včetně několika značek piva, k jídlu se momentálně nabízí třeba dýňová polévka nebo houbový guláš. Podle provozovatelů se počítá s tím, že zahrada bude otevřená dlouho do podzimu, a přes zimu si dá pauzu. Bar i s ohledem na osobu provozovatele cílí zejména na studenty a další mládež, posedět tu ale může kdokoliv, kdo uvítá volnou atmosféru, lehce připomínající legendární devadesátky. Zejména večer při rozsvícení stovek světýlek je tady fajn.

Při zahájení tu ve středu 18. srpna byl i koncert, nicméně většinu dní se počítá se standardním provozem, nikoliv kulturními akcemi. V tom se Zahrada liší třeba od nedalekého podobně půvabného Olodvorku, který kulturními akcemi žije celé prázdniny.

Otevřeno je v Zahradě denně do půlnoci.

Bar Zahrada / Foto: Rej.cz

Bar Zahrada / Foto: Rej.cz

Bar Zahrada / Foto: Rej.cz



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1