Další skrytý gurmánský poklad Olomouce: lahodný čokoládový ráj z Jeseníku

V posledních dnech jsme sledovali pomyslný souboj dvou koblížkáren, která otevře jako první. Mezitím jsme ale objevili v centru Olomouce další, zatím skrytý lahůdkový poklad. Je to čokoládovna Xocolátl. Dlouho si držela lokálně patriotickou pozici v domovském Jeseníku, nakonec se ale značka rozhodla dobýt i Olomouc. Jenže je trošku schovaná.

Od pondělí bude v nabídce i domácí horká čokkoláda. / Foto: Rej.cz

Vynikající pralinky, pomerančová, borůvková, levandulová, s ananasem nebo lanýžem… Pralinek je tady vážně hodně. Všechno je vytvořeno z vlastnoručně vyráběné čokolády, tmavé či mléčné, jak si kdo přeje.

K mání jsou čisté i dochucované čokolády. A od pondělí se chystá příjemná novinka.

Z domácí čokolády se tady bude dělat horká čokoláda. Jen a jen z čisté čokolády, žádný prášek, žádný polotovar. V pondělí s tím Xocolátl začíná.

Jedinou nevýhodou podniku, kromě toho, že si na jeho produktech můžete vypěstovat závislost, je jeho poloha. Ukrývá se v Úzké ulici, kterou najdete bokem vedle „prioru“, cestou ke svatomořickému kostelu. V uzounké uličce jsou po pravé straně cestou z ulice 28. října nejdřív známé farmářské produkty, potom následuje počmáraná oprýskaná zeď, a teprve pak najdete vchod do tohoto království čokolády. Stojí za to jej objevit.

Xocolátl / Foto: Rej.cz

Xocolátl / Foto: Rej.cz

Xocolátl / Foto: Rej.cz

Xocolátl / Foto: Rej.cz

Xocolátl / Foto: Rej.cz



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1